![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem coś takiego:
Mam teraz plik tekst.html, robię więc w pliku test.php:
W pliku tekst.html mam: "Jasiu szedł po łąka i spotkał go pewien kolega". W wyniku powinienem otrzymać: "Jasiu szedł po trawie i spotkał go pewien koleś", jednak w efekcie mam: Cytat Warning: file_get_contents(): Unable to access Jasiu szedł po łąka i spotkał go pewien kolega in [...] on line [...] Dlaczego tak jest? Czy zmiana chmodów coś da? A nawet jeśli tak, to jak wczytać zawartość pliku bez zmiany? Oczywiście wiem, że można fopen, ale chciałbym obejść się bez tego. Poprostu zmienna $plik ma przyjąć zawartość wskazanego pliku i tyle. Ten post edytował LamaMASTER 5.04.2006, 16:49:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ty otwierasz plik o nazwie "JAsiu ...." zamiast tego htmla.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale jak?
Przecież $cos odpowiada za nazwę pliku, tzn. zamieniaj('nazwa') powinno wczytać do zmiennej $plik zawartość pliku $cos, a potem samą zawartość zamienić i wyświetlić. A może źle to rozumiem? Możesz poprawić kod? Problem załatwiony, miałem tą funkcję bardziej rozbudowaną i jedna nazwa zmiennej była zła ![]() ![]() Ten post edytował LamaMASTER 5.04.2006, 18:14:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.07.2025 - 12:50 |