![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Stosunkowo niedawno zajmuję sie php, dlatego może jest to dość prosty błąd, którego jednak nie mogę rozgryźć.
Mianowicie robię system logowania opary na bazie MySQL. Plik config.php, który odpowiada za połączenie z bazą ma następującą treść:
Wczytuje się on oczywiście w momencie ładowania login.php, który loguje usera. I tutaj występuje mój zgryz - kiedy ładuje login.php, wyskakuje komunikt następującej treści: Kod Parse error: syntax error, unexpected $end in C:\Program Files\WebServ\httpd\log\config.php on line 9 Jak wiadać, linia 9 to jedynie znacznik zamykający skrypt, dlatego niezbyt rozumię o co chodzi. Proszę o pomoc i z góry dziękuję ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
na przyszlosc nie wal tytulu "komunikat o bledzie". jak juz coc to daj ten blad w formie skroconej.
Wszystko przez tą linijke: nawet koloruje ci inaczej ![]() powinno pomoc:
edit: hehe, nie przylukalem ze ty tę ścieżkę potem jako baze danych traktujesz ![]() ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba mysql_select_db nie za bardzo spodoba się takie coś C:\Program Files\WebServ\mysql\, wydaje mi się, że tutaj może być tylko nazwa bazy danych:
Bo skąd będziesz wiedział gdzie na serwerze są trzymane pliki bazy danych? Ten post edytował TomASS 7.04.2006, 11:15:18 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem wiem, już wiem
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 02:31 |