![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-szylu- |
![]()
|
Goście ![]() |
hmm.
Mam taki problem, chciałbym, żeby działanie skryptu było uzależnione od inputu radio. Np: jeśli user zaznaczy radio o name="a" a radio name="b" zostawi niewciśnięte, i kliknie submit, to od tekstu pobranego z pola texttarea, zostanie wykonana np funkcja trim();. Jęlśli zaś wciśnie samo "b" a nie wciśnie "a", to od tekstu zostanie wykonana funkcja htmlspecialchars(); Kod <form action="clean_html_tags.php" method="post"> <fieldset> <legend>Wklej</legend> <textarea name="kod" rows="20" cols="70"></textarea><br /> <input type="radio" name="a" /><br /> <input type="radio" name="b" /> <input type="submit" value="generuj" /> </fieldset> </form>' Jak wykryć, że radio "a" jest włączone? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
po pierwsze uzywaj odpowiednich znacznikow w tytulach na przedszkolu
po drugie, radio mają to do siebie, ze jak jest jeden zaznaczony, to inne są odznaczone. oczywiscie odnosi sie to do grupy radio. A zeby radia nalezealy do tej samej grupy, musza miec takie same name, a nie jak u ciebie jeden ma a a drugi b
ps: i uzywal wlasciwego bbcode -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
-szylu- |
![]()
|
Goście ![]() |
thx,
![]() |
|
|
-szylu- |
![]()
|
Goście ![]() |
A jak pokazać pokolorowany kod php nie używajac schow_source(); ?
|
|
|
-szylu- |
![]()
|
Goście ![]() |
chodzi mi o to, bo funkcja show_source(); pokazuje źródło pliku html lub php. A ja chcę pokolorować źródło, którym jest fragment kodu, zapisany w zmiennej - da się tak?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 10:51 |