![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2006 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam nastepujacy problem. Napisalem formularz, ktorego zrodlo znajduje sie ponizej i chcialbym do niego dorobic nastepujacy skrypt. Chcialbym zeby po zaznaczeniu checkboxa pojawialy sie 4 pozostale imputy, ktore sa typu text, natomiast po jego odznaczeniu chcialbym zeby sie ukrywaly. A oto i kod:
Mam nadzieje ze jest to mozliwe do realizacji. Dzieki za kazda pomoc ![]() -------------------- Wszystko powinno zostać uproszczone tak bardzo, jak to tylko możliwe, ale nie bardziej. - Albert Einstein
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2006 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki, ale przegladalem tego posta i probowalem nawet go zastosowac w moim skrypcie oto co sie mi udalo stworzyc, choc i tak to nie dziala.....
Kod <script language='JavaScript'> function show() { obj=document.getElementById('id[$ile]'); obj.style.display=''; obj=document.getElementById('id[$ile]'); obj.style.display=''; obj=document.getElementById('id[$ile]'); obj.style.display=''; obj=document.getElementById('id[$ile]'); obj.style.display=''; } </script>
Js staram sie dopiero poznac, dlatego prosze o propozycje jak ty zmodyfikowalbys moj kod do tego skryptu? -------------------- Wszystko powinno zostać uproszczone tak bardzo, jak to tylko możliwe, ale nie bardziej. - Albert Einstein
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ten kod js co pokazales, to ty generujesz przez php? Bo uzywasz w nim zmiennych php
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Tak wlasciwie to ja to zle tu napisalem, poniewaz ten skrypt JS mam zawarty w petli for w echo"";
Nie wiem pewno tak nie moze byc a jest to jedynie wytwor metody prob i bledow jaka zastosowalem... ![]() Bylbym baaardzo wdzieczny gdybys mi powiedzial jak ty to widzisz i naprowadzil mnie na dobry tok rozumowania ![]() dzieki za wyrozumialosc ![]() -------------------- Wszystko powinno zostać uproszczone tak bardzo, jak to tylko możliwe, ale nie bardziej. - Albert Einstein
|
|
|
![]()
|
|
po pierwsze: popelniasz blad, gdyz w petli dla roznych inputów zapodajesz te same id:id=id[$ile]. Dlategosamego kroku, te id bedą identyczne, wiec po id ich nie rozróżnisz
po drugie: weź ty te wszystkie id wsadź do jednego diva, temu divowi nadaj id zależne od $ile, tylko juz nie rob tablicy, a poprotstu dopisz te $ile do id. potem do funkcji show() zapodawa te $ile i bedzie git. ww skrocie:
funcja js poza pętlą: Kod <script language='JavaScript'> function show(nr) { obj=document.getElementById('div_'+nr); obj.style.display=''; } </script> A zeby pokazywac jak checkboxa zaznaczysz, to tez w linku bylo. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nospor zrobilem jak kazales ale nadal mi wyskakuje jakis blad :/
Moglbys jeszcze raz na to looknac?
co robie zle? -------------------- Wszystko powinno zostać uproszczone tak bardzo, jak to tylko możliwe, ale nie bardziej. - Albert Einstein
|
|
|
![]()
|
|
wyraźnie ci napisalem, ze funckja show() ma byc poza pętlą. Sądząc po twoim kodzie albo tego nie doczytales, albo to źle zrozumiales i dales ją pozapętlą, ale ręcznie sam nastukales ich x-nascie
![]() Ma byc kedna funkcja show i tylko jedna. tak jak ci podalem. Cytat ale nadal mi wyskakuje jakis blad : Na przyszlość podziel sie z nami tym bledem ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
WIELKIE dzieki nospor!!!
Jestes naprawde swietnym programista i nauczycielem dzieki ![]() A funkce odwrotna zrobilem juz sam na podstawie podanego linku ![]() Kod <script language='JavaScript'> function show(nr) { obj=document.getElementById('div_'+nr); objCheck=document.getElementById('check_'+nr); if (objCheck.checked) obj.style.display=''; else obj.style.display='none'; } </script> pozdrawiam ![]() -------------------- Wszystko powinno zostać uproszczone tak bardzo, jak to tylko możliwe, ale nie bardziej. - Albert Einstein
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 08:04 |