![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 1 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: z ławki przed blokiem Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
zabieram sie wlasnie do napisania Sobie jakiegos pozadnego systemu praw uzytkwonikow grup no i zastanawia mnie jak Wy to rozwiwzujecie w Swoich systemach moj pomysl jest narazie taki system napisany bedzie tak ze kazdy dzial, ma Swoie pliki w osobnym katalogu w nim kazda akcja POKAZ, DODAJ, USUN itp leza w osobnych plikach i chce prawa do kazdej akcji przekazac jakims tam uzerom w taki sposob w bazie bede mial tabele w ktorej trzymam userow, i druga w ktorej bede trzymal prawa konkretnego uzytkwonika do konkretnej akcji badz calego modulu i tak samo dla grup. no i wywolujac dzial sprawdzam czy ma prawa, lub czy ma prawa grupa do ktorej nalezy... no a moj wspolpracownik ma inny ze zrobi sie tabele o strukturze: user_ui | modul_1 | modul_2 idt... czyli powiedzmy jak bedzie 100 modulów to bedzie 100 pul w bazie, dla mnie to troche bez sensu ale nie jestem w stanie powiedzec dla czego ![]() no a może całkowicie inne pomysl macie? cos prostszego bardziej efektywnego? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 03:59 |