![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie czy jeśli nie można z poziomu php-a wydobyć wratości np. !get_magic_quotes_gpc() tzn. jest pusta, to nie ma kategorycznie mozliwości ustawienia wartości tego paramteru np. funkcja ini_set('magic_quotes_gpc','On'); czy tez jakakolwiek inna poprezz skrypt?
Ten post edytował marekk 4.04.2006, 17:44:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak wyciagasz wartosc get_magic_quotes_gpc()?
Tak:
czy
Popraw troche tytul topicu, np. ini_set i magic_quotes_gpc -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdę mówiąc to owgole używałem starej funkcji do sprawdzenia ini_get('magic_quotes_gpc') ale ona wogole nie działała. Tą Twoją propozycja działa na oba sposoby tzn. dostaję wartosc 0 lub wypisuje co trzeba. A w takim razie jest jakiś sposob aby ustawić teraz tą zmienną na 1? Bo nie widze funkcji analogicznej typu set_magic_quotes_gpc(1) czy cos w tym sytlu.
Generalnie mam problem z tym, ze nie chce mi się bawić w dodawanie w kazdym pliku gdzie dodawane są teksty addslashes i pozniej stripslashes a ustawienie 'magic_quotes_gpc' na 1 (On) chyba rozwiązałoby moj problem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:45 |