![]() |
![]() |
-Gość_no name- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
jestem poczatkujacy w te klocki(prosze nie bić ![]() Napisałem więc skrypt który niby działa ale nie wiem jak zrobić aby automatycznie wstawiał mi linka do następnych i poprzednich stron w formacie: "Poprzednia 2,3,4 itd Nastepna" tak jak jest na przykładowej stronie podanej wyżej. Wiem że moge wstawić klasycznie linki do każdej podstrony ale nie kumam jak to zrobić dynamicznie. Skrypcik testowałem i poprawnie wybiera zadane ilosci rekordów (2, 3, i 4) i wstawia do tabelki ale coś czuje po kościach że da sie to prościej.Wszelkie sugestie mile widziane ![]() zmienne przekazuje do niego klasycznie : test.php?strona=0, test.php?strona=1 itd. Oto skrypt:
|
|
|
![]() |
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
zapomniałem dodać że w wierszach 'link' w bazie mam poprostu podane url do obrazków.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie za bardzo mi się podoba to:
A co będzie jak dojdzie jedna strona, a dwie, a sto? Lipa ![]() Zrób tak:
Pozostaje jeszcze kwestia policzenia ile stron powinno być. możesz po zapytaniu dać:
Możesz podglądnąć jak to fajnie zrobił szanowny kolega nospor w swojej klasie. P.S. Pisałem to z 'palca' i mam nadzieję, że nigdzie w kodzie nie wkradł się zły 'chochlik' ![]() -------------------------------edit---------------------------- Literówka poprawiona ![]() Ten post edytował TomASS 3.04.2006, 21:52:16 -------------------- |
|
|
-Gość_no name- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:36 |