![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2006 Skąd: Działoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Więc zaczne od tego, że kolega chciał, abym napisał mu skrypt, który bedzie losował pary turniejowe. Przedstawie to, co dotychczas zdziałałem, czyli formularz, w którym admin podaje nicki graczy, oraz skrypt, który wyświetla pary turniejowe: gracze.html losuj.php
Od razu mówie, że wiem o tym, iż mogą wystąpić problemy z warunkiem (tzn. jak bedzie np. 64 graczy to bedzie dużo pisania, ale to jest temat poboczny ![]() Jak widzicie skrypt będzie wyświetlał taki o to napis: Cytat Turniej prowadzi ADMINEK Gracz 1 VS Gracz 2 Gracz 3 VS Gracz 4 Gracz 5 VS Gracz 6 Gracz 7 VS Gracz 8 I tutaj pojawia sie mój problem ![]() Otóż chciałbym, aby skrypt wylosował pary (żeby nie było zawsze tak, że pierwszy zapisany gra z 2; trzeci z czwartym itd.). Jakby ktoś mi jeszcze napisał skrypt (tzn. dopisał do tego istniejącego ![]() ![]() Pozdrawiam i czekam na pomoc. -------------------- Po prawie 3-letniej przerwie w programowaniu, znowu raczkuję :) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2006 Skąd: Działoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, pomaga w losowaniu
![]() Tylko co zrobić, aby wyświetlić to w takim formacie jak chce (wiem, że głupie pytanie ![]() Jak robie tak (przedstawie to na krótszym przykładzie niż wcześniej):
to wyświetla mi "pary" w formacie: Cytat 3 2 4 1 no i co z tym zrobić? ![]() -------------------- Po prawie 3-letniej przerwie w programowaniu, znowu raczkuję :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
I uzywaj znacznikow w tytulach (proszę grzecznie drugi raz). poprawiam -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Przepraszam za znaczniki.
@nospor - kod, który poleciłeś zwraca takie wartości: Cytat Gracz 3 VS Gracz 4 Gracz 2 VS Gracz 1 Gracz 3 VS Gracz 4 Gracz 2 VS Gracz 1 Gracz 3 VS Gracz 4 Gracz 2 VS Gracz 1 Gracz 3 VS Gracz 4 Gracz 2 VS Gracz 1 ![]() Chyba dam sobie spokój z losowaniem, po prostu w echo() pomieszam tak zmienne, że nikt nie zauważy różnicy miedzy losowaniem a normalnym ustawieniem ![]() -------------------- Po prawie 3-letniej przerwie w programowaniu, znowu raczkuję :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ja ci podalem kod, ktory leci po tablicy. A ze ty ją źle budujesz, to juz nie moja wina
![]() edit: albo ty ten kod 4 razy wywolujesz. pokaz jak go wstawiles? Chyba nie dales go do tej petli co miales? miales go dac zamiast tej petli -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ale ja jestem głupi :]
Wrzuciłem kod, który podałeś...do pętli ![]() ![]() ![]() No tak ;] Ale teraz i tak nie losuje, tylko zwraca pary tak: 1 gracz z 2 graczem, 3 z czwartym itd... ![]() Chyba, że na serio jestem aż tak głupi... ![]()
Ten post edytował Michasko 3.04.2006, 13:53:12 -------------------- Po prawie 3-letniej przerwie w programowaniu, znowu raczkuję :) |
|
|
![]()
|
|
oj.... ja ci podalem kawalek kodu. to co miales z losowaniem, mialo zostac...
Masz tu caly kod, zebys znowu sie nie zapultal ![]()
ps: na przyszlość będę patrzyl na jakim forum piszę i postatam sie podawac więcej informacji. sorki -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Noo!! Działa!!
Wielkie dzieki!! ![]() Kocham to forum! ![]() @nospor - cierpliwy jesteś ![]() Edit: Cytat ps: na przyszlość będę patrzyl na jakim forum piszę i postatam sie podawac więcej informacji. sorki nie szkodzi - na błędach szybciej sie naucze ;] Jeszcze raz wielkie dzięki. Ten post edytował Michasko 3.04.2006, 13:58:55 -------------------- Po prawie 3-letniej przerwie w programowaniu, znowu raczkuję :) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 19:00 |