![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poległem.. nie wiem kompletnie jak mam się do tego zabrać:
jak widac jest petla while i kazdy wiersz jest osobnym formularzem, nie wiem za to jak mam zrobic aby osobny
ktory by wysylal postem zaznaczone checkboxy. Sprawa jest skomplikowana gdyz jak juz pisalem kazdy wiersz jest osobnym formularzem... Chcialem zrobic formularz nadrzedny ale chyba tak nie mozna :/ macie jakiś pomysł bo ja już kompletnie zgłupiałem ![]() pozdrawiam -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to, żeby każdy button zmieniający zbierał checkboxy ze swojego oraz innych formularzy i je wysyłał?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Zajec @ 2006-04-03 06:10:24) Chodzi o to, żeby każdy button zmieniający zbierał checkboxy ze swojego oraz innych formularzy i je wysyłał? Wyobraz sobie np. tabelke z 20 wierszami, kazdy wiersz to osobny formularz, kazdy wiersz ma checkbox, pod ta tabelka istnieje przycisk ktory zbiera wszystkie te checkboxy ktore sa zaznaczone i przesyla je np $_POST ![]() jasniej nie potrafie ![]() pozdrawiam Ten post edytował Fallout 3.04.2006, 20:11:57 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A czemu kazdy wiersz musi byc osobnym formularzem? przeciez moze byc jeden formularz, w nim 20 wierszy. po wyslaniu formularza, zostaną wyslane tylko zaznaczone checkboxy
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Cytat(nospor @ 2006-04-03 20:13:17) A czemu kazdy wiersz musi byc osobnym formularzem? przeciez moze byc jeden formularz, w nim 20 wierszy. po wyslaniu formularza, zostaną wyslane tylko zaznaczone checkboxy ehh, no ale proszę spojrzeć na kod ![]() każdy wiersz to osobny formularz, a to dlatego, że dla każdego wiersza można zmienić dane ($zmien), usunąć wiersz ($usun) wygenerować lub skasować miniaturke ($gen i $delmin)
(swoją drogą wywale to poza pętle teraz zauważyłem ![]() a mi chodzi o przycisk który dla całej wygenerowanej tabeli pobierał checkboxy nie da sie jakoś tego wyłapać?? może za pomocą JS?? btw za pierwszym razem gdy chiałem wysłać posta wyskoczyło mi: Kod Parse error: parse error, unexpected $ in /home/forum/forum/sources/lib/post_parser.php on line 544 po powrocie na stronę, przycisk "wyślij był nie aktywny, dopiero po użyciu "podgląd posta" dało radę wysłać?? Ten post edytował Fallout 3.04.2006, 21:51:01 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat ehh, no ale proszę spojrzeć na kod ehh, ale ja zazwyczaj patrze na to, na co odpowiadam ![]() walisz jeden formularz, w nim 20 checkbocow, a na koncu formularza podajesz te 4 przyciski z akcją. Zmien tylko name dla tych przyciskow na jednoznaczną dla danego przycisku. np, ...name="zmien", name="del" itd. Gdy przycisniesz ktorys z obrazkow akcji, zostanie wyslany formularz z miedzy innymi takim polem nazwaprzycisku_x czyli np: zmien_x Pojawi sie to _x, gdyz widze ze zamieniles te submity na submity obrazkowe. Teraz tylko sprawdzasz issetem, ktory przycik sie pojawil i juz wiesz jaka akcja. Dla checkoboxow nadaj tę samą nazwę tablicową czyli z [], np. name="ch[]" po wyslaniu formularza, dostaniesz tablicę wcisnietych checkboxow (lub nic, gdy nic nie zaznaczysz): $_POST['ch']. Proste ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U siebie załatwiam takie sprawy przez
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 07:54 |