![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio czytalem troche o bezpieczenstwie przechowywania danych w ciachu... I teraz jestem w kropce, bo jak umieszcze tam id uzytkownika to ktos moze sobie wpisac je do ciacha i bedzie 'zalogowany'.... jaka tresc umiescic zeby inny uzytkownik nie mogl sie podszyc pod drugiego ?
prosze o rozjasnienie mi sytuacji bo nie wiem co począć ![]() pozdrawiam -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 3 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
login w md5 lub sha1
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no dobra... ale to mozna skopiowac rownie dobrze... i bedzie dzialalo....
-------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2004 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
było już na forum np: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=44508
-------------------- notDevBlog - devblog.luinnar.com
|
|
|
![]()
|
|
przeczytalem i nie zadowolilo mnie to... nie chce dodawac ip bo bedzie to nieskuteczne w przypadku osob ze zmiennym ip...
-------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykorzystaj pliki .txt do przetrzymywania informacji o wartosci ciastka (np. losowa liczba zahaszowana w md5) i identyfikatorze uzytkownika, dodatkowo czas wygasniecia ciastka tez warto trzymac w tym pliku...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 11:28 |