![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój problem wygląda tak że potrzebuje zrobić wyszukiwarkę produktów, ale nie są one w żadnej bazie danych, tylko w kilku plikach html pogrupowanych wg kategorii. Jeden produkt wraz z dodatkowymi informacjami zajmuje jeden wiersz w tabeli.
Moim zadaniem jest wyswietlenie wszystkich wierszy ze wszystkich plików (lub wybranych) pasujacych do szukanego wyrażenia. Wiem ze powinienem wykorzystac do tego celu wyrażenia regularne, ale nie mam o nich praktycznie zadnego pojęcia. Mówiąc szczerze nie wiem za bardzo jak sie do tego zabrać. Będę wdzieczy za wszelką pomoc, co do podpowiedzi jak działac na wyr regularnych jak i również tego konkretnego przypadku. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Blady - to moze bys wrzucil przykladowo wygladajacy html itd. bo nie wiadomo od czego zaczac. napewno przyda ci sie funkcja strip_tags()
-------------------- Działam w OpenSolution.org, autor Quick.Cms i Quick.Cart już od ponad 10 lat
|
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Oto przykładowy HTML:
Od razu mówie ze nie mam za duzego wpływu na to w jaki sposób wyglada ten kod. Jest on generowany przez jakis skrypcik na podstawie stanu magazynowego. Dosyć poplatany układ ale coż.. to inna historia. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam, wysyłałem z innego komputera i zapomniałem sie zalogowac. Czy ta próbka kodu jest wystarczająca?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 05:28 |