![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam czy ktos moglby podac mi jak napisac prosty skrypt ktory wygladal by tak:
jezeli (ip laczacego ze strona to xxx.xxx.xxx.xxx) to wyswietl komunikat inaczej tutaj moj skrypt koniec musze miec taki skrypt poniewaz jakis natret twozy nowe konta na moim kompie i zasmieca mi dysk jest to jedna osoba o konkretnym ip ktore znam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 3 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jestem dobry i dam mu jak na tacy
![]()
Ten post edytował pEbE 1.04.2006, 20:47:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Kod <?php $IP = '*.*.*.*'; // Wpisz tu IP tego gostka, między apostrofami $komunikat = 'Spadaj!'; // Wpisz tu komunikat który chcesz mu wyświetlić if( $HTTP_SERVER_VARS['REMOTE_ADDR']==$IP ) { die($komunikat); // I nie ma gościa :) } echo('dfdfdfd') // Tutaj wyswietl dalszą częśc strony ?> nawet kiedy wpisuje *.*.*.* to mnie nie banuje why? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym skrypcie *.*.*.* nie zadziala -- tylko pelny adres IP
daj na poczatku skryptu:
i zapusc go jeszcze raz i popraw bledy o ktorych informacja sie pokaze. ew. zmien
na:
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
-fre- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2006 Skąd: Działoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak testowałem to mi działało ![]() -------------------- Po prawie 3-letniej przerwie w programowaniu, znowu raczkuję :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Michasko: bezsensu. a dla 1000 ip tez bedziesz rozbudowywal warunek?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz:
dzień dziecka, piwo wyślij pod adres.... Swoją drogą poszukaj na forum masz banowanie z maskami, tylko wystarczy ruszyć kilka razy myszką, nacelować na odnośnik Szukaj i wklepać 6 liter, rozumiem, że to strasznie ciężkie, tyle kalori być stracił... Ten post edytował Spirit86 3.04.2006, 10:18:16 -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:44 |