![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 3 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zwątpiłem! Nie wiem dlaczego poniższy kod nie działa.
klasa Forum
kod w php, który nie działa - w komentarzach wyjaśnienei problemu
Konia z rzędem dla tego ktro mi wytłumaczy dlaczego to nie działa? Ten post edytował Aztech 1.04.2006, 18:59:45 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powinno wystarczyc -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 3 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
var_dump() zwróciło:
Kod wartość po odczytaniu z bazy: string(1) "1" wartość po deaktywowaniu: bool(false) jak widać, potem jest funkcja updateSQL, która zapisuje wartość z pola active i zapisuje za pomocą setSql do obiektu PDOStatement
no i print_r() zwraca mi: Kod PDO Object ( ) [result:private] => [sql:private] => UPDATE rbx_forums SET forum_id = 4, app_order = 5, subforums = 0, topics = 0, title = 'algebra', last_post_id = 0, last_topic_id = 0, active = , posts = 0, description = 'Zadania oraz materiały z wykładu' WHERE forum_id = 4 LIMIT 1 a PDO wyrzuca wyjątek: Kod exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' posts = 0, description = 'Zadania oraz materiały z wykładu' WHERE forum_id = 4 '
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. $this->isActive() wyswietla ci pusty string, wiec zapytanie wyglada:
w powodu wyzej wymienionego: jesli w bazie zapisujesz stan active: active: 1 non active: 0 to najlepiej tak samo zapisywac w obiekcie
wtedy zapytanie bedzie prawidlowe. Lub przy zapytaniu:
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki, pomogło. Wszystko
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:23 |