![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić aplikacje w php ,która będzie pełniła role wyszukiwarki np w sklepie muzycznym.Baza danych będzie stworzona w MySQL'u,ale interesuje mnie sama konstrukcja wyszukiwarki bez bazy danych.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zend_Search_Lucene
albo po prostu konstrukcja SQL: LIKE "%$query%"... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodziło mi o formularz z polem do wpisania nazwy,listą do wyboru spośród np kasety ,CD,DVD i button szukaj,po wciśnięciu którego szuka w bazie danych.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://framework.zend.com/manual/en/zend.search.html - Zend_Search_Lucene nada się doskonale.
Jeśli chcesz prościej, zrób sobie kilka tabel: kasety, cd, dvd i wyszukuj w wybranej z nich. Podałem ci już dwa sposoby po dwa razy ;-) //edit: no teraz to już zupełnie nie rozumiem. czego nie umiesz robić, formularza? podałem ci rozwiązanie - istnieje coś takiego jak Zend_Search_Lucene. To taka biblioteka, która służy do wyszukiwania. Przeczytaj jej dokumentację, do której podałem ci linka. Jeśli z jakichś nie chcesz korzystać z Zend_Search_Lucene, musisz zrobić coś w tym stylu:
Ten post edytował Fipaj 2.04.2006, 12:43:04 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Chyba nie rozumiemy się,tylko nie wiem kto kogo
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:14 |