![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 2 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Wrocław / Skokowa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Poniżej zamieściłem mój skrypt wyszukiwarki, która szuka w dwóch tabelach, problem jest taki, że zwraca mi chyba cala zawartosc tabel, dokladnie nie liczyłem ale wyników było tyle, że chyba była całość w dodatku każdy wynik powtarzał się pare razy. Proszę o pomoc.
products id | cat_id | firma_id | name | cena | dostepnosc | gwarancja | obrazek productinfo product_id | info_id | value
edit: hm powtórki są chyba przez to, że w tabeli productinfo są zapisane właściowści produktu i wyświetla mi produkt tyle razy ile ma przypisanych właściwości Ten post edytował MOniToR 31.03.2006, 21:41:06 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
group by?
(left) join? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 2 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Wrocław / Skokowa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat(spenalzo @ 2006-03-31 23:51:59) group by? (left) join? A co powoduje to LEFT JOJN? bo jak szukałem na forum to zobaczyłem, że wiekszosc osob w wyszukiwarkach tego uzywa ale nie zauwazylem jakiegos dokladnego opisu. Prosiłbym jeszcze o przykłąd jak mógłbym to wmontowac do mojego zapytania ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:52 |