![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odrazu powiem nieszukałem odpowiedzi na to pytanie ani też nie zaglądałem do manuala niemam w tej chwili na to czasu wieć ...
Panowie jedno pytanie [php:1:5c5bed038e]<?php function pokaz(){ $wynik = mysql_query("SELECT login,haslo FROM uzytkownicy"); $rekord = mysql_fetch_array($wynik); $log = $rekord[0]; $pass = $rekord[1]; if(isset($log) && isset($pass)) { if($log == $_POST['login']) { if($pass == $_POST['password']) { session_start(); session_register('log'); session_register('pass'); header('location: bobo.php?'.SID); exit(); } else { echo 'Nieprawidlowe dane!'; } } } ?> <FORM method="POST" action=<?php echo $PHP_SELF?>> Login:<INPUT type='text' class='login' name='login'> Haslo:<INPUT type="password" class="login" name="password"> <INPUT type="submit" value="ok"></td></tr> </FORM> <? } pokaz(); ?>[/php:1:5c5bed038e] no i pytanie: Jak to dopracować aby działało? No i może jeszcze jedno jeżeli deklaruje jakąś zmienną wewnątrz funkcji lub też wewnątrz funkcji ją pobieram to jak zrobić aby była widoczna na zewnątrz Dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Odrazu powiem nieszukałem odpowiedzi na to pytanie ani też nie zaglądałem do manuala niemam w tej chwili na to czasu wieć ...
To bardzo źle... Cytat No i może jeszcze jedno jeżeli deklaruje jakąś zmienną wewnątrz funkcji lub też wewnątrz funkcji ją pobieram to jak zrobić aby była widoczna na zewnątrz
... bo gdybyś poczytał manual to dowiedziałbyś się o przekazywaniu zmiennych przez referencję. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiesz właśnie wiem że źle no ale muszę to skończyć na "przedwczoraj" i niestyty sie męczę... :? może się uda a jak nie to manual do poduszki...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Oraz o zasięgu zmiennych.
http://www.php.net/manual/pl/language.variables.php -------------------- |
|
|
![]()
|
|
no i juz wiem.
Wielkie dzieki czasami jest sie leniwym troszke co nie znaczy że gorszym. Od dzisiaj będe czytał always manual first. 8) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Kolejny nawrócony na ścieżke prawdziwej wiary... Oby więcej takich...
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:48 |