![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
BARDZO PROSZ O POMOC
Witam! Czort mnie pokusił i zrobiłem pewien katalog, w którym jest ok.setka podkatalogów. I cholera ni jak nie mogę sobie poradzić z tym dalej ![]() Wszystko byłoby pięknie, gdyby nie to, że tabela a_wpisy jest ogromna a ja potrzebuję jednego hinta. Bardzo proszę o pomoc! Otóż mamy sobie dział a_wpisy_ksiazki (i taka tez tabele), ktory wyglada tak: id, nazwa_dzialu, tytul_ksiazki, kto_dodal, kiedy_dodal, wydawnictwo I teraz mam katalog w ktorym jest cos takiego alfabetycznie: (według "gdzie wydano książkę) A Aleksandór Kujawski Augustów itd. B Bytom Bydgoszcz itd. C Częstochowa itd. Rze3cz polega na tym, aby obok tych miast był nawias kwadratowy, a w nim liczba pozycji ile się znajduje w danym katalogu - pobrana z bazy danych za pomoca COUNT(id) Wymyśliłem to tak, że mam sobie funkcję function wydawnictwo($ile) i tutaj zapytanie do bazy danych a pozniej w petli odwolanie sie do tej funkcji za pomoca LIKE "A.." Ale nie idzie mi ni w ząb... ![]() Ma ktoś jakieś pomysły? Pozdrawiam serdecznie! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:29 |