![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak w temacie, czytam tak ostatnio o tych wszytskich możliwosciach php i zastanawia mnie czy zdaje egzamin stosowanie likow przekazujacych wartosci do skryptow. przykladowo php?id_kat. Czy nie mozna sie obyć bez tego i czy ktos mogłby mi naświetlić przykład stosowania tego i jakie korzyści to daje?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
miki - mozesz to zrobic przez POST'a
-------------------- Działam w OpenSolution.org, autor Quick.Cms i Quick.Cart już od ponad 10 lat
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyklad:
prosta stronka, no wiec zakladamy ze wyglad strony nie zmienia sie z przejsciem do kolejnej podstrony. w miejscu gdzie jest wyswietlany glowny tekst skorzystac ze SWITCH'a ktory wklei tam odpowiedni tekst w zaleznosci od przekazanej wartosci z URL'a zalety:jezeli zmienisz wyglad strony nie musisz tego zmieniac w kazdej podstronie, tylko zmieniasz jedna. pozatym poczytaj lepiej wyglada p.s. php.net - przyjazne urle p.s.2 co do posta to ma jedna wade/zalete ze nie mozna bezposrednio wejsc do podstrony bez przejscia przez strone glowna ![]() pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2005 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eee a jak podasz pelna sciezke index.php?id=34553454534;sdflkg;l4k;34@st=selwrk;tjkl;
to raczej wejdziesz;-P |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 7 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie z mojego doświadczenia wynika, że:
Tak ja to robię. Nie widze powodów, żeby nie korzystać z GET. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:48 |