![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam drobny problem z relacją. Poniżej przedstawiam strukturę Kod //Tabela SQL_NAME_IMAGETOPRODUCT ---------------------- | id | imageid | productid ---------------------- //Tabela SQL_NAME_IMAGE ---------------------- | id | name | file ---------------------- //Tabela SQL_NAME_SHOPPRODUCT ---------------------- | id | name ---------------------- Powyżej przedstawiłem przykładową strukturę... Teraz chciałem wyświetlić produkty przypisując im obrazy. ten produkt który posiada obraz zwraca jego nazwę jeżeli nie posiada zapytanie zwraca NULL. Błąd polega na tym że w momencie gdy dany produkt ma przypisany obraz zapytanie informuje mnie że produkt nie posiada żadnych obrazów i zwraca puste pole Zapytanie które wykorzystuje Kod SELECT
`t1`.`id`, `t1`.`categoryid`, `t1`.`name`, `t1`.`shorttext`, `t1`.`price`, `t1`.`discount`, IF(`t1`.`discount` IS NOT NULL,`t1`.`price`-`t1`.`discount`,NULL) as `discounted`, IF(`t2`.`id` = `t3`.`imageid`,`t2`.`name`,NULL) as `img` FROM `".SQL_NAME_SHOPPRODUCT."` `t1` LEFT JOIN `".SQL_NAME_IMAGE."` `t2`, `".SQL_NAME_IMAGETOPRODUCT."` `t3` ON `t1`.`id` = `t3`.`productid` AND `t2`.`id` = `t3`.`imageid` WHERE `t1`.`publish` = '1' GROUP BY `t1`.`id` ORDER BY RAND() LIMIT $limit -------------------- Pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:18 |