![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-zgred- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zacząłem pisać skrypt dla swojego serwisu i już na początku pojawiły się błędy - system logowania nie działa. Nie ukończyłem jeszcze rejestracji, na razie pojawiają się problemy już przy samym logowaniu. Skrypt wygląda tak:
W phpmyadminie stworzyłem dodałem do tabeli pierwsze konto z nr 1, ale zalogować się na nie nie można. Wygląda to wszystko tak, jakby nie można było wyciągnąć informacji z bazy danych. Podejrzewam również, że może to mieć coś wspólnego z metodą porównywania napisów (na stronie dałem utf-8, bo bałem się, że charset-8859-2 będzie się nie zgadzać z mysqlowym zapisem) czy typemtabeli (ustawione jest domyslne myisam, bo są to rzeczy, których nie rozumiem i których nikt nie był mi łaskawy wytłumaczyć... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 3 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Boże człowieku!!
1. mysql" title="Zobacz w manualu php" target="_manual 2. mysql_query" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, mysql_fetch_array" title="Zobacz w manualu php" target="_manual 3. Dane z tabeli zapisujemy z APOSTROFAMI! np:
4. if" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
5. Notka z manuala: Cytat Jeśli używane są tablice $HTTP_SESSION_VARS/$_SESSION i i wyłączona jest opcja register_globals, nie powinno się używać session_register(), session_is_registered() i session_unregister(). 6.
7. ERROR REPORTING = ALL Powiem tylko OMG... Ty korzystasz z jakiejś ksiązki? Ten post edytował pEbE 30.03.2006, 20:12:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:34 |