![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc
Postanowilem napisac sobie wyszukiwarke zespolow na strone, ale mam taki problem: gdy wpisuje doslownie co badz, np. 'asd' to zawsze otrzymuje wyniki, tj. pokazuje mi wszystko co jest w bazie :| Nie wiem co z tym zrobic, oto kod: szukaj.php
index.php Co zrobic? Przy okazji, co zrobic, by mozna bylo wyszukiwac w wielu tabelach jednoczesnie? Dzieki z gory ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A spróbuj dodać sobie do kodu linijkę wydruku tego co jest w zmiennej $search. Jeżeli drukuje wszystko to znaczy, że zmienna może być pusta. Chociaż to dziwne bo w kodzie błędu nie widzę.
Co do drugiego pytania to:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 3 Dołączył: 28.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może problem w tym, że starasz się wyszukać w całeym wrazie ciąg ze zmiennej $search ('%$search%').
Spróbuj usunąć % z prawej strony i zobacz wynik |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Tak! W tym był problem, działa wszystko, dzięki wielkie za pomoc!
![]() |
|
|
![]()
|
|
nie ma problemu
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:23 |