![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2006 Skąd: Aleksandrów Łódzki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hi
kiedy wchodzimy sobie na strone www.alemiasto.pl [oczywiście to samo jest kiedy dodamy ../index.php] - wyskakuje nam strona, ale bez newsów.. za to pojawia sie tekst "You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '-10,10' at line 1" A kiedy wpiszemy dokładnie tak jak powina otworzyć się strona.. to jest http://www.alemiasto.pl/index.php?site=mai...e&news=view&p=1 wczytuje się tak jak powinno. OCB ? W czym tkwi problemo ? Jak to obejść ? - PILNE ![]() ps. system newsów był wykonany na zlecenie, prosze nie komentować kodu html, wiem, ze tam jest brudów dużo, bo strona robiona przez FrontPage. Zdaje sobie z tego sprawee ![]() ![]() -------------------- | być skazanym na zajebistość . . |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No ale czego od nas oczekujesz? Nie podales kodu php do generowania tych newsów, to ci bledu bezosrednio nie pokazymy.
Cala sprawa rozchodzi się o parametr p w linku. Jak go nie podasz, to do mysql trafiają bzdurne dane do limit. Najprawdopodoniej, ktos przyjąl, ze ten parametr zawsze jest i go zawsze zczytuje, nawet jak go nie ma. A powinno byc, ze jesli go nie ma, to p=1. Tyle jestem w stanie ci teraz powiedziec. Pokaz kod php, to powiem ci dokladniej ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Skoro juz padl kod, to ja bym go lekko zmodyfikowal. @Adiasz w ten sposob, gdy nie będzie p, php bedzie plul noticami. A po co ma to robic?
![]()
edit: @Adiasz i dlatego też, ja wolalem zaczekac na ten jego kod, by nie pisać nic na darmo i niekoniecznie poprawnego ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@nospor masz racje, wpisalem wartosc do GETa poniewaz nie znajac kodu artiego nie wiemy czy odwolanie do zmiennej $_GET["p"] jest w pliku index.php czy moze w jakiejs funkcji czy klasie, wpisujac ja do tablicy globalnej mam pewnosc ze zawsze zadziala :-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2006 Skąd: Aleksandrów Łódzki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli skad kod Wam pokazać ? wydaje mi się że chodzi o kod z pliku `view` z systemu newsów. ..
jestli tak to oto on PLIK VIEW
PLIK INDEX (nie mojej strony, tylko skryptu)
Ten post edytował artiego 30.03.2006, 10:58:43 -------------------- | być skazanym na zajebistość . . |
|
|
|
![]()
|
|
Cytat czyli skad kod Wam pokazać ? ![]() Kod, w którym wyswietlasz te newsy. No i inny, jesli jest potrzebny. Ty to wogole robiles? Wiesz mniej więcej o czym mowimy? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
@nospor - pisałem skrypt newsów był pisany na zlecenie.
VIEW to plik który odpowiada za wyświetlanie newsa na podstronie na której wyświetlają się newsy mam wrzucone
-------------------- | być skazanym na zajebistość . . |
|
|
|
![]()
|
|
Cytat @nospor - pisałem skrypt newsów był pisany na zlecenie Tak, wiem. czytalem to. tylko nie napisale czy to zlecono Tobie, czy ty zlecileś komus ![]() No niestety za bardzo nie wiesz o co nam chodzilo. Kod co pokazales nam nie pomoże. Pewnie bardziej by sie przydal o ten plik: "news/index.php" edit: na początku pierwszego skrytpu co pokazaleś (plik view), daj tak: a potem wszystkie wystąpienia $_GET["p"] zamien na $p -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
a j no i piknie !
![]() DZIKI WIELGACHNE ZA POMOC ![]() Można na was polegać - w sumie szybka reakcja na problemm no i co wazne - skuteczna - brawo brawo. Będe o Was pamietał w moich potyczkach. PS. A tak na marginesie zapraszam na ALemiasto - serwis o mieście, którego oficjalne otwarcie o1.o4.2oo6 ! ![]() Mogę dać z odetchnięciem ![]() -------------------- | być skazanym na zajebistość . . |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:14 |