![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam...
od dłuższego czasu muszę zrobić strone dla znajomego - oczywiście tradycyjnie brak mi pomysłu. Ciągle robie jakieś ścierwo, i nic mi nie wychodzi. Skąd wziąść pomysł, jak zrobić oryginalną stronkę :/?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat od dłuższego czasu muszę zrobić strone dla znajomego to albo to Twoja strona albo znajomego. Brak tu logiki ?! ps. jak nie masz pomyslu na strone to lepiej idz z psem na spacer ![]() -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz zrobić... no ok, ale może powiedz o czym jak my damy Ci pomysł na stronę o psach a kumpel kazał Ci zrobić o kotach...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
O fajerwerkach ;]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstawowy układ strony. Top - wybuchające w powietrzu fajerwerki i dacyt.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ktoś wchodzi na stronę, a potem wybucha mu monitor
![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie śmiejcie sie, bo i mi sie przykro robi, jak tak patrze na to wszystko
![]() ![]() P.S. o sporcie ![]() Ten post edytował ens0re 29.03.2006, 19:14:49 -------------------- "Oprócz tabel istnieje jeszcze jedna dalece ograniczająca struktura, składająca się z rzędów i komórek - więzienie. Dla projektantów nadszedł czas, aby sie uwolnić..." - Eric A. Meyer
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat muszę zrobić strone dla znajomego - oczywiście tradycyjnie brak mi pomysłu witus: on zlecil ci zrobienie konkretnej strony? i masz problemy z grafika/layoutem? czy z czym? czy on zlecil ci zrobienie jakiejs strony, on sam nie wie jakiej --> to niech sie dowie czego chce edit: fajerwerki? niezauwazylem : | -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jak niemam pomysłu robie tak.
Strona najczęściej ma tytuł. Bierzesz otwierasz sobie gimpa, photoszope itp.. Wybierasz sobie jakąś czcionke, mało istotne jaką na początku. Wybierasz sobie jakies kolorki ostatnio to nawet są w układach co do siebie pasue. I zaczynam malowanie łączenie robienie jakiś wzorków, próbując dopasować kolorki. Potem jak coś wpadnie ci w oko dobierasz lepszą czcionkę(mi się zdażyło nawet pomysł cały layout stworzyć w ten sposóB). Tak masz już jakieś początki loga. Teraz zastanawiasz się czy z czym ma być to związane i np. wsadzasz swóje super logo, na np. samochód, dopasowujesz sobie żeby ładnie leżąło i nie zasłaniało wszystkiego. Potem walisz jakimś filtrem albo innymi bajerami. Tak masz już lwią część. Ale najprosciej wpisz sobie w Wysypisko tamplat, bądz np. ciekawe strony pooglądaj co ludzie zrobili. W skrajnych przadkach braku pomysłu ściągnij sobie darmowego tamplata i tyle. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak już znasz tematykę, to wyruszasz w Internet i patrzysz jak inni zrobili strony o tej tematyce. Prawdziwa kopalnia pomysłów i idei
![]() -------------------- Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
/home/env: Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.1 | FreeBSD 8.0 | NetBeans 6.8 | symfony 1.4 |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 406 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie mało jest stron o fajerwerkach ale fuzja dał Ci dobrą radę...
Strona jest o fajerwerkac, czyli jeśli chodzi o grafikę szukasz na stronach producentów fajerwerków odpowiednich zdjęć. Ustalasz dobrą kolorystykę, tworysz szablon odpowiedni pod wzgledem graficznym i czytelny oczywiście. Myślę że jak już się za coś zabierasz, tzn. bierzesz jakąś fuchę to musisz wiedzieć że dasz sobie radę. Ja jak dostaje zlecenie najpierw myślę sobię, czy dam radę i czy w ogole warto poźniej mówię zleceniodawcy czy w to wchodzę, czy nie... pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(strife @ 2006-03-29 19:11:12) Ktoś wchodzi na stronę, a potem wybucha mu monitor ![]() Prawie mi kubek z herbatą wypadł ![]() btw. (żeby mnie nie oskarżono o niekonstruktywny post ![]() Ten post edytował Speedy 30.03.2006, 13:34:05 -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
Stron o fajerwerkach prawie wogle nie ma : )
Co sądzicie o tym: http://www.witus.yoyo.pl/files/lay/lay.html ? |
|
|
![]()
|
|
Buuuuu, top to zwalona część topu z darmowego szablonu...
|
|
|
![]()
|
|
:|
Że co : |? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oj nie no musisz nad tym jeszcze popracować ... najlepiej od początku
![]() |
|
|
![]()
|
|
Że co? Że to, że to logo jest zwalone z innego z darmowego szablonu...
|
|
|
![]()
|
|
hah, widzisz - to co mówisz to nie prawda
![]() |
|
|
![]()
|
|
I tu się zdziwisz, bo nie robiłeś go sam... Zdjęcie sam zrobiłeś? NIE... Czyli layout nie jest do końca Twój a zdjęcia nie widziałeś tylko wyciąłeś to co trzeba z loga darmowego szablonu..
|
|
|
![]()
|
|
Kurde, ty nie pieprz mi głupot dobra?
Ja dobrze wiem co zrobiłem... może ktoś kto robił szablon też użył tej grafiki? Ja ten obrazek znalazłem w googlach i go wyciąłem i dałem go do loga. Więc STFU! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:48 |