![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2006 Skąd: Częśtochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem. Zrobiłem sobie prosta galerie w php (książkowy przykład) Wszystko działa ładnie na moim kąpie (mam zainstalowanego krasnala) jednak jak wrzucę sobie moja galerie na serwer pojawia się błąd:
Warning: opendir(./trening/mini\) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home/meglivorn/ftp/meglivorn/galeria/gal.php on line 12 Oto cały kod funkcji tworzącej galerie:
Bardzo proszę o szybko odpowiedz. Najlepiej opatrzoną poprawioną wersją kodu. Z góry dzieki Na przyszłość proszę o używanie odpowiednich znaczników bbcode. Z góry dzięki /kszychu/ Ten post edytował blackjohn 29.03.2006, 16:42:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Legionowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No przecież błąd mówi, że "Nie ma takiego pliku lub katalogu". czyli są dwie możliwości:
- nie utworzyłeś katalogu na serwerze - podajesz złą nazwę katalogu w skrypcie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2006 Skąd: Częśtochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że się nasuwa od razu taka myśl. Ale Cały wic polega na tym, że te katalogi są. A ścieżka jest na pewno dobra. Zresztą tak jak mówiłem na kompie to działa.
Ten post edytował blackjohn 29.03.2006, 15:49:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sądze, że masz bład w linii 5 i 6 kodu:
i brakuje Ci też wywołania funkcji np:
Działający przykład oparty o Twój kod jest tu: http://www.karamanski.pl/forum/test.php (wrzucone są tylko miniaturki, więc linki do dużych nie będą działać) Ten post edytował chomiczek 30.03.2006, 07:53:18 -------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki. Już działa. Nie wiem, co autor książki, z której korzystałem miał na myśli stawiając na końcu \\
Jeszcze raz, dzieki. P.S. Mam jeszcze jedno małe pytanko. Wie ktoś jak poprawić ten kod tak by obrazek otwierał się w nowym oknie najlepiej dopasowanym do wielkości obrazka. Jeśli ktoś wie bardzo proszę o napisanie poprawionego kodu. Z góry dzięki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawnego kodu nikt Ci nie napisze.. jeśli zdjecie ma się otwierać w nowym oknie uzyj w linku
jeśli chcesz w popupie o określonych rozmiarach to musisz: 1. pobrać rozmiary dużego zdjecia (użyj getimagesize" title="Zobacz w manualu php" target="_manual) 2. potem napisz lub skorzystaj z jakiejś funkcji otwierającej fotki w popupie. Skrypt, którego ja używam jest np. tutaj: http://www.stampi-pol.com/formy.php?formy=firma W tym skrypcie do wymiaru jest dodane chyba po 4px i wtedy widać taką minimalną białą ramke, takie było założenie, ale sądze, że wystarczy Ci dokładny wymiar zczytany z pliku. -------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]()
|
|
Nie chce mi działać
![]() ![]()
Wiem że można to zrobić za pomocą funkcji window.open Męczyłem się z tym długo i nic mi nie wychodzi. Myślę że wy to zrobicie w 5min. Dzieki z góry i pozdrawia. Ten post edytował blackjohn 2.04.2006, 09:39:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 09:01 |