![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam serdecznie
mam problem z zainstalowaniem klienta dla serwera ms sql server 2005 express edition , server postawiłem bez najmniejszych trudów ale mam kłopot bo z serwerem mają się łączyć także komputery pracujące na windows 98 a mnie niestety nie udaje się zainstalować na nich klienta serwera. na stronach MS brak jakichkolwiek danych o wymaganiach co do stacji client-side , opisują tylko wymagania serwera czy ktoś spotkał się z rozwiązaniem takiego problemu?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ale czemu na przedszkole? Przenoszę
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli chodzi Ci o zainstalowanie Microsoft SQL Server Management Studio Express (co za dluga nazwa (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) ) to nic z tego.
Mozna go zainstalowac na Windowsach od wersji 2000 z SP4, w gore. Ale jest inny bardzo dobry program: EMS SQL Manager 2005 for SQL Server - w wersji Lite jest darmowy. I ten pojdzie juz na Windowsie 9x. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no nie do końca o to chodziło - nie chciałem na innych komputerach instalować oprogramowania typu (manager baz danych) a jedynie oprogramowanie client-side które umożliwi napisanym przezemnie aplikacją łączenie się z serwerem na którym jest baza
pytanie czy narzędzie typu manager EMS SQL Manager 2005 for SQL Server na stacje robocze pracujące na windows 98 instaluje jednocześnie client-side do servera?/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy całe klient Side nie powinno byc zawarte w aaplikacj która piszesz? Ty tylko podajesz IP i port serwera + ew. sterowniki ODBC.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:53 |