![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam teraz problem z wywołaniem zewnętrznej aplikacji z poziomu php.
Otóż... napisałem sobie prostą konsolową aplikację w delphi sterującą DScalerem z linii poleceń (następny/poprzedni kanał, regulacja głośności, etc). Aplikacja działa bez problemów gdy jest uruchamiana z konsoli, jednak przy próbie wykonania jej poprzez php (przez exec, system, etc) nie dzieje się kompletnie nic... Co może być przyczyną? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę że ustawienia na serwrze nie pozwalają na wykonywanie programów z poziomu php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(100jek @ 2006-03-28 23:48:28) Myślę że ustawienia na serwrze nie pozwalają na wykonywanie programów z poziomu php Jeśli nie masz nic mądrzejszego do powiedzenia - nie wypowiadaj się, proszę. Bo czy to takie trudne domyślić się, że chodzi o mój własny serwer, gdzie nie ma żadnych ograniczeń co do uruchamiania zewnętrznych programów...? --- A wracając do tematu - php wydaje się uruchamiać programy na swojej osobnej, hm, "powłoce". Bo program działający na zasadzie "FindWindow" nie odnajduje okna które jest rzeczywiście otwarte... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Sprawdź czy odpalają Ci się inne programy.
2. Oczywiście podajesz pełną ścieżkę dostępu do Twoje progsa ? -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Odpalają się. Nie chodzi mi o samo uruchamianie zewnętrznych aplikacji a obszar w jakim działają - a konkretniej dlaczego gdy uruchomię prosty konsolowy program wyliczający wszystkie okna spod php zwraca mi tylko 5 czy 6 okienek podczas gdy normalnie przy wywołaniu z konsoli jest ich "trochę" więcej...
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 21:31 |