![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Przegóglowałem pół sieci, na forum też szukałem, ale nic nie pomoaga mi w rozwiązaniu problemu. Mam stronę w /home/adrian/public_html/dev/strona/ Jej url to 127.0.0.1/~adrian/dev/strona/ W mojej stronie działa FrontController i na podstawie URI wywołuje akcję. Oczekuje, że dostanie URI w postaci index.php/Parm1/Parm2/ParmN/ Wszystko działa cudownie, ale link 127.0.0.1/~adrian/dev/strona/index.php/PokazNewsy/ wyglada nieciekawie. Jest więc mod_rewrite... No i schody się zaczęły... Co umieścić w pliku .htacces aby zgłoszenie 127.0.0.1/~adrian/dev/strona/PokazNewsy zostało przekierowane na 127.0.0.1/~adrian/dev/strona/index.php/PokazNewsy/ ? Znalazlem coś takiego: Kod RewriteEngine On RewriteBase /~adrian/dev/strona/ RewriteRule ^([A-Za-z0-9-]*/?)$ index.php/$1 [L] I to nawet działa. Ale do czasu :/ 1. Nie zadziała coś takiego: 127.0.0.1/~adrian/dev/strona/index.php/PokazNewsy/Parm1/Parm2/ 2. Boli mnie RewriteBase /~adrian/dev/strona/ - jak tego się pozbyć? Nie chcę na sztywno definiować katalogu. Liczę na Waszą pomoc, Pozdrawiam, Adrian. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:32 |