![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki skrypt uploadowy, który działa na globals="on" a na off'ie za cholere. Niewiem które zmienne trzeba przez "$_POST['zmienna']". Tak sobie myślę że "chyba-prawie-na-pewno" $upload - ale jak to dam to i tak nie działa
edit: Tam gdzie jest to "\\" to ma być "\\" - niewiem czemu sie tak nie daje Ten post edytował RoxyFox 28.03.2006, 20:51:13 -------------------- Większość moich tematów to niedziałające skrypty :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmien $PHP_SELF zmien na $_SERVER["PHP_SELF"]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2004 Skąd: Golub-Dobrzyń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po 1. to jak masz globalne dodawane w funkcji poprzez globals ... ; to zamień je na tablice typu $_REQUEST['jakas zmienna'] - to dotyczy zmiennych
a do plików masz $_FILES która służy do Upload plików. warto więc się tym zainteresować odsyłam do Tutaj jest więcej na ten temat Tak samo do $_POST i $_GET się tyczy takie małe wtrącenie moje Ten post edytował MarcinZ 28.03.2006, 22:01:47 -------------------- PHP 4.3.11 apache 1.3.31 i wszystko
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem.
Tylko jak mu pokazać że ma wziąś $PHP_SELF ? tak? $PHP_SELF = $_REQUEST['PHP_SELF'] - bo tak nie działa. Ten post edytował RoxyFox 29.03.2006, 07:23:17 -------------------- Większość moich tematów to niedziałające skrypty :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2004 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Adiasz mówił Ci co masz zrobić z tą zmienną... czytaj.
Zamiast $PHP_SELF użyj poprostu $_SERVER['PHP_SELF'] Poczytaj manuala (MarcinZ już Ci podał link) -------------------- notDevBlog - devblog.luinnar.com
|
|
|
![]()
|
|
No fakt. Tylko że ja mam jakiś taki nazyk że jak pobieram jakąś zmienną to pakuje ją do narmalniej o tej samej nazwie - jest łatwiej. Np. $zmienna = $_POST['zmienna'] No ale dobra. Dzięki
-------------------- Większość moich tematów to niedziałające skrypty :P
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:14 |