![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No więc chodzi mi o to aby skrypt rozpoznał rozdzielczość w jakiej otwierający stronę pracuje i załadował odpowiedni plik n.p. 800x600ind.htm. Jak to zrobić, może ktoś ma gotowca. Wydaje się proste ale ja sie odpiero zaczynam php i js bawić.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php nie rozpozna ci rozdzielczosci przegladarki, jest jezykiem server-side. W pliku glownym utworz sobie skrypt javascript ktory to zrobi i zmieni adres strony na np. index.php?w=800&h=600
-------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat php nie rozpozna ci rozdzielczosci przegladarki, jest jezykiem server-side. W pliku glownym utworz sobie skrypt javascript ktory to zrobi i zmieni adres strony na np. index.php?w=800&h=600
Ale ja pojęcie nie mam jak taki skrypt w js napisać. Potrafię zrobić skrypt który rozpozna rozdzielczość. Kod <script language="JavaScript1.2">
document.write("Twoja rozdzielczość to: "+screen.width+"*"+screen.height+". ") </script> I CO DALEJ :?: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod function roz(w,h){
location.href='index.php?w='+w+'&h='+h; } <body onLoad="roz(screen.width,screen.height);"> bedziesz mial w index.php zmienne $w i $h z rozmiarami ekranu i zrob z tym co chcesz |
|
|
![]()
|
|
Cytat Kod function roz(w,h){
location.href='index.php?w='+w+'&h='+h; } <body onLoad="roz(screen.width,screen.height);"> bedziesz mial w index.php zmienne $w i $h z rozmiarami ekranu i zrob z tym co chcesz A nie da się w js ? Dzięki popróbuję. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prÓba !!
da sie Kod function roz(){
var szer=screen.width; if(szer<=800) location.href='800.htm'; else location.href='1024.htm'; } jakos tak pokombinuj |
|
|
![]()
|
|
Cytat prÓba !!
da sie Kod function roz(){
var szer=screen.width; if(szer<=800) location.href='800.htm'; else location.href='1024.htm'; } jakos tak pokombinuj kombinowałem na różne sposoby i nic. A może ktoś ma gotowca. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat kombinowałem na różne sposoby i nic. A może ktoś ma gotowca.
zawsze cos sie znajdzie dla maruderów :wink: Kod <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
/* Made By Aviv Salem, Aviv@innocnet.com */ // browser test: browserName = navigator.appName; browserVer = parseInt(navigator.appVersion); if (browserName == "Netscape" && browserVer >= 4 || browserName == "Microsoft Internet Explorer" && browserVer >= 4) version = "1"; else if (browserName == "Netscape" && browserVer >= 3) version = "2"; else version = "3"; if (version == "1") { var correctwidth=800 var correctheight=600 if (screen.width<correctwidth||screen.height<correctheight) location="PAGE_FOR_LOW_SIZE.htm" else location="PAGE_FOR_HIGH_SIZE.htm" } if (version == "2") { var toolkit = java.awt.Toolkit.getDefaultToolkit(); var screen_size = toolkit.getScreenSize(); var correctwidth=800 var correctheight=600 if (screen_size.width<correctwidth||screen_size.height<correctheight) location="PAGE_FOR_LOW_SIZE.htm" else location="PAGE_FOR_HIGH_SIZE.htm" } if (version == "3") location="DEFAULT_PAGE.htm" </SCRIPT> pasi ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <? Mój kodzik choć skromniejszy objętością, równie potężny jest. Sprawdzałem na IE, NN i Operze - wszędzie działa if(!isset($_GET["szer"])||!isset($_GET["wys"])){ echo"<SCRIPT language="JavaScript">ndocument.location.href=document.location+"?szer="+screen.width+"&wys="+screen.heightn</SCRIPT>n"; }; ?> ![]() -------------------- Pozdrawiam,
Mistycus |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wam za wszystko, przydało się. :oops:
-------------------- CMG: CMG.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 11:10 |