![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zeby zrozumiec logike robienia petli w SMARTY napisalem sobie krotki kodzik zeby zobaczyc co i jak
ale jak sie uruchomi skrypt to on zamiast sie wlaczyc to wywala mi okienko pobierania pliku... prosze tutaj mozna sprawdzic... www.bzdury.pliki.pl/test.php -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ojej, czy chcesz se serwer zamulic? Przeciez te pętle nigdy się nie konczą
![]() jak nie wiesz jak uzywac while, to zajrzyj do manuala. a juz najlepiej przerob to na foreach (tez zajrzyj do manuala) pozatym nie: $link[$i] = $test['TITLE']; a: link[$i] = $test[$i]['TITLE']; pozatym takim kodem:
To ty se nadpisujesz przy drugim razie $link[$i] No i niewiem jak ty tym kodem chcesz zrozumiec logike pętli w smartym ![]() ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no bo chcialem sobie skonstruowac tablice ktora by wygladala podobnie do danych ktore bede zapisal w tablicy po pobraniu ich z bazy danych a nastepnie taka tablice wysylalbym do smarty a smarty by to wyswietlalo... no i ja sie gubie w tym wszystkim.. moze moglbys pokazac to na przykladzie ? bo mi to troche widze ze nie wychodzi
![]() ![]() -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
po 1: google nie gryzie a wręcz pomaga (1 pozycja po wpisaniu manual smarty pl) po 2: a tu maly przykladzik do twoich testów prosta pętla z bazy plik.php
plik.tpl Kod {section name=i loop=$dane} pozycja 1 $dane[i].0} pozycja 2 {$dane[i].1} pozycja 3 {$dane[i].2} pozycja 4 {$dane[i].3} <br /> {/section} i to powinno dzialać jak coś to pisz narazie -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:28 |