![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pewnien problem, ale po kolei. Mam dosc duza tabele i musze zrobic tak aby pierwszy wiersz tabeli (czyli wiersz z nazwami kolumn) przesuwal sie wraz z tabela podczas przesuwania suwaka strony (czyli zeby zawsze bylo wiadomo jaka kolumna co oznacza). Znalazlem plywajace menu, ale z racji tego ze to moj pierwszy kontakt z JS to nie wiem jak to zmienic aby odpowiadalo moim celom. takie cos znalazlem + proby moich zmian (aby przesuwalo ten jeden wiersz tabeli) Kod <HTML> <HEAD> <script type="text/javascript"> cpfl='**********Pływająca warstwa (v0.8)***********= '+ 'written by Bogdan Blaszczak, '+ 'homepage http://www.blatek.board.pl ' gora=60 reakcja=300 szybkosc=8 function Namiar(t){celY=t;if(!anim)menuGo()} function getEl(id){ with(d)var e=g?g(id):a?a[id]:l[id] if(!e.style)e.style=e;return e } function menuGo(){ oBy=(szybkosc*oBy+celY)/(szybkosc+1) getEl('flMenu').style.top=Math.round(oBy) if(Math.round(oBy)!=celY)anim=setTimeout("menuGo()",20) else anim=0 } function scrLay() { var pYoff=(d.a&&!window.opera)?document.body.scrollTop:window.pageYOffset if(parseInt(getEl('flMenu').style.top)!=pYoff+gora)Namiar(pYoff+gora) } function initMenu(){ function st(t,h){var s='';for(var i=0;i<t.length;i++)s+=h.substr(t[i],1);return s} d=document,d.l=d.layers,d.a=d.all,d.g=d.getElementById eval(st([114,65,63,45,119,114,22,21,81,142,70,56,115,45,30],cpfl)) setInterval('scrLay()',reakcja) } </script> </HEAD> <BODY> <body onload="initMenu()"> <div id="flMenu" style="position:absolute;width:100%;top:60px;left:100px"> <TR align=center><B><TD></TD> <TD><B>Nr_kolejny</TD> <TD><B>Nr_p.Andrzeja</TD> <TDheight='50'><B>Nr_F</TD> <TD><B>Strefa</TD> <TD><B>Nr_Warunku</TD> <TD><B>Prowadz_TPSA</TD> <TD><B>Miasto</TD> <TD><B>Ulica</TD> <TD><B>Firma</TD> <TD><B>Projekt</TD> <TD><B>Data_otrzymania</TD> <TD><B>Data_wykon_postulowane</TD> <TD><B>Data_wykon_projektu</TD> <TD><B>Data_wykon_fizyczne</TD> <TD><B>Data_wyslania</TD> <TD><B>Autor</TD> <TD nowrap><B>Autor (wykon. fiz.)</TD> <TD><B>Data_przekazania</TD> <TD><B>Link</TD> <TD><B>Nr_Łączpol</TD> <TD><B>Stan</TD> <TD><B>Termin</TD> <TD><B>Zwłoka</TD> <TD><B>Uwagi</TD></B> <TD></TD></TR> </div> </BODY> Po prostu chodzi mi o to zeby plywal w pionie ten wiersz podany powyzej. Bardzo prosze o pomoc Ten post edytował bociansan 27.03.2006, 13:53:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:37 |