![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Piszę bardzo prosty systemik uploadowania zdjęć na serwer (coś w stylu foteka.pl). Chciałbym się zapytać w jaki sposób można otworzyć i wyświetlić zdjęcie "strumieniowo". Ogólnie pojęcie o strumieniach mam z c++ - ale to chyba nie to samo. Z tego co się dowiedziałem to chyba chodzi o to: http://24img.com/image.php?id=13133 - nie można zobaczyć adresu bezwzględnego do obrazka. I to jest dobre, bo mogę kontrolawać transfery x). Czy mógłby mi ktoś coś tutaj powiedzieć/napisać więcej o tym? Ten post edytował shpyo 26.03.2006, 10:56:04 -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w skrocie:
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aaaa, to już chyba wiem
![]() Tylko Ty masz fajnie bo masz dostęp do php5 ;( - ja niestety nie mam. W php4 jest coś podobnego do file_get_contents? file() chyba nie przejdzie lub fopen(), co nie? -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zaglądasz do manuala??
Cytat file_get_contents
(php 4 >= 4.3.0, php 5) file_get_contents -- Reads entire file into a string |
|
|
![]()
|
|
Ok, dzięki bardzo Wam za pomoc.
![]() A tu wynik: http://projekty.shpyo.net/image.php @Liko: byłem święcie przekonany, że file_get_contents() działa tylko w 5. Będę musiał częściej tam zaglądać. Jeszcze raz dzięki! -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 22:14 |