![]() |
![]() |
-tsp- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
php zajmuję się już jakiś czas więc nie jestem kompletnie zielony;) ale mam jeden problem, którego zupełnie nie potrafię rozwiązać. Otóż tekst w bazie, który jest zapisany z przejściami do nowych linii, wypisywany następnie na stronie pokazuje się bez "enterów". Rozumiem, że działa to tak jak w htmlu, w końcu nie ma znacznika br więc i nowej linii nie ma. Mógłbym zastosować htmlowy znacznik pre ale gdy tekst jest długi to strona się rozjeżdża (niestety width dla pre nie działa we wszystkich przeglądarkach). W związku z tym zwracam się z prośbą do Was o najlepsze rozwiązanie. Dzięki z góry! pozdr. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten tekst który wyciągasz z bazy przejedź nl2br" title="Zobacz w manualu php" target="_manual.
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
-tsp- |
![]()
|
Goście ![]() |
Super! Dzięki bardzo!:)
Tak właśnie sądziłem, że wystarczy jedna funkcja;) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |