![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chce coś takiego zrobić ale nie wiem jak.
Chodzi o to zeby jak na stronie głównej będzie więcej niż 10 newsów tworzy się strona i na stronie głównej pokazuje Pokaż strone 2 jeżeli będzie w bazie 30 newsów to ma pokazywać Pokaż strone 2, 3 . Cyfry oczywiście jako linki do tych podstron z newsami Proszę o pomoc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Poszukaj na forum pod hasłem stronnicowanie. Za mało danych podałeś, czy dotyczy to bazy danych, plików etc. Tak czy siak podaj kawałek kodu to Ci pomożemy bo gotowego rozwiązania nie dostaniesz ![]() Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosty przykładzik opierający się na danych z bazy sql,
co jest co dojdź sam albo spytaj ![]() [to sie nazywa pagination albo właśnie stronicowanie]
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z tym kodem, to znaczy stronnicuje, tylko nie pokazuje jak trzeba. Wyświetlam newsy po id w kolejności malejącej, to znaczy im wyższe id, tym bliżej początku wyświetlania. Podaję, jak to zrobiłam:
Wygląda to tak. Zżera mi 2 pierwsze newsy. Co robię źle? |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
![]() |
|
|
-jakis gosc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat(PaKoS @ 2006-03-25 22:56:33) Prosty przykładzik opierający się na danych z bazy sql, co jest co dojdź sam albo spytaj ![]() [to sie nazywa pagination albo właśnie stronicowanie]
Jeśli to możliwe to prosiłbym o napisanie co tu dopisać aby link do strony na której aktualnie jestem był nieaktywny,tzn wyświetlał się sam numer, thx z gory |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 06:23 |