![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2002 Skąd: Krak Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam w index.php
echo "<center><table width="800" > <tr><td bgcolor=#bbbbff width="150" valign="top">"; if($action =="pokaz_rys") { include("pokaz_r.php"); } echo "</td> <td bgcolor=#00aaff width="650">"; if($action == "rysunek") { include("rysunek.php"); } echo "</td></tr></table></center>"; i dowoluje sie do tego index.php w taki sposob print("<a href="index.php?action=rysunek&action=pokaz_rys&numer=1&edycja=2"> klik</a>"); numer=1 ma byc przekazane do rysunek edycja=2 ma byc przekazane go pokaz_rys i okazuje sie ze taki link nie dziala (pewnie dlatego ze jest uzyte 2 razy action) jak sie mam do tego zabrac zeby to dzialalo tak jak ja chce ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem co jest grane ale ciekawi mnie ze to dziala:
Cytat echo "<center><table width="800" >
<tr><td bgcolor=#bbbbff width="150" valign="top">"; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu zmien nazwy zmiennych
![]() -------------------- If You don't believe in Yourself, no one else will.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2002 Skąd: Krak Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie wiem co jest grane ale ciekawi mnie ze to dziala:
a ni by czemu mialo by nie dzialac? |
|
|
![]()
|
|
Cytat Po prostu zmien nazwy zmiennych
![]() a dokladnie ktorych zmiennych? tych przy action czy numer i edycja i wogole co to zmieni ze sie zmienia nazy zmniennych? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: miejscowosc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jak sie mam do tego zabrac zeby to dzialalo tak jak ja chce ?
A jak chcesz? Bo nie rozumiem chcesz, żeby naraz wykonał action=pokaz_rys i action=rysunek? Jeżeli tak to zrób tak: Kod if($action =="pokaz_rys")
{ include("pokaz_r.php"); } echo "</td> <td bgcolor=#00aaff width="650">"; if($action == "rysunek") { include("rysunek.php"); } echo "</td></tr></table></center>"; if($action == "all") { include("rysunek.php"); include("pokaz_r.php"); } echo "</td></tr></table></center>"; Albo jeżeli action ma mieć dwie różne wartości to zrób np. action=rysunek i action2=pokaz_rys, bo nie możesz wysłać action=costam&action=costam2 ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: miejscowosc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat mam w index.php
echo "<center><table width="800" > <tr><td bgcolor=#bbbbff width="150" valign="top">"; if($action =="pokaz_rys") { include("pokaz_r.php"); } echo "</td> <td bgcolor=#00aaff width="650">"; if($action == "rysunek") { include("rysunek.php"); } echo "</td></tr></table></center>"; i dowoluje sie do tego index.php w taki sposob print("<a href="index.php?action=rysunek&action=pokaz_rys&numer=1&edycja=2"> klik</a>"); numer=1 ma byc przekazane do rysunek edycja=2 ma byc przekazane go pokaz_rys i okazuje sie ze taki link nie dziala (pewnie dlatego ze jest uzyte 2 razy action) jak sie mam do tego zabrac zeby to dzialalo tak jak ja chce ? Aha tak przy okazji to kod php wstawiaj w znacznik [ code ] i [/ code] np. Kod Jakiś kod
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat print("<a href="index.php?action=rysunek&action=pokaz_rys&numer=1&edycja=2"> klik</a>");
i jak ci to ma dzialac ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat print("<a href="index.php?action=rysunek&action=pokaz_rys&numer=1&edycja=2"> klik</a>");
i jak ci to ma dzialac ![]() Przeiceż to napisałem ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat print("<a href="index.php?action=rysunek&action=pokaz_rys&numer=1&edycja=2"> klik</a>");
i jak ci to ma dzialac ![]() oki juz sobie poradzilem dzieki za nathnienie ![]() ps gdzie czipsy rolują tam Wie-Wióry lecą |
|
|
![]()
|
|
no to jeszce jedno pytanie
Kod <a href="index.php?action=all&aaa=$napis">miana</a>
w ten sposob dokonujemy przeladowania to dziecko wie ale jak przladowac bez klikania powiedzmy w if-ie ? Kod if ($napis)
{ // jakas akcja // a tu bym chcial przaladowanie takie index.php?action=all } |
|
|
![]()
|
|
Cytat no to jeszce jedno pytanie
Kod <a href="index.php?action=all&aaa=$napis">miana</a>
w ten sposob dokonujemy przeladowania to dziecko wie ale jak przladowac bez klikania powiedzmy w if-ie ? Kod if ($napis) { // jakas akcja // a tu bym chcial przaladowanie takie index.php?action=all } Kod if ($napis) {
//jakas akcja (byle by to nie była funkcja, która coś wysyła do //przeglądarki np. echo (""); header("Location: strona.php?zmienna=costam"); //przeladowywujemy //na adres strona.php przekazując w adresie parametr zmienna=costam I już ![]() |
|
|
![]()
|
|
Kod if ($napis) {
//jakas akcja (byle by to nie była funkcja, która coś wysyła do //przeglądarki np. echo (""); header("Location: strona.php?zmienna=costam"); //przeladowywujemy //na adres strona.php przekazując w adresie parametr zmienna=costam no niestety to juz wczesniej probowalem i zwraca mi Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at head.php:20) in plik.php on line 10 moze kto s ma ponysl jak to z js zrobic ? <script language="JavaScript" type="text/javascript"> <!-- window.locaton.href="index.php?action=p_i_r"; // --> </script> probowalem tak ale zwraca mi ze window.locaton nie jest obiektem ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przed header() nie moze byc nic - nawet spacji, juz nie mowiac o <html> czy echo()
|
|
|
![]()
|
|
Cytat probowalem tak ale zwraca mi ze window.locaton nie jest obiektem
![]() no bo 'locaton' nie jest - ale location jest ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat probowalem tak ale zwraca mi ze window.locaton nie jest obiektem ![]() no bo 'locaton' nie jest - ale location jest ![]() no prawda prawda ale ........ i tak nie przeladowuje strony prawidlowo bo [pozostawia nie istniejace dane ![]() co innego jak w tym miejscu mam linka to wtedy przeladowuje prawidlowo |
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat Cytat probowalem tak ale zwraca mi ze window.locaton nie jest obiektem ![]() no bo 'locaton' nie jest - ale location jest ![]() no prawda prawda ale ........ i tak nie przeladowuje strony prawidlowo bo [pozostawia nie istniejace dane ![]() co innego jak w tym miejscu mam linka to wtedy przeladowuje prawidlowo No, bo location nie służy do przeładowania strony (tak jak meta Refresh) tylko do przeładowania na podaną stronę jako parametr więc musisz podać jako parametr strone, na której właśnie jesteś ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat Cytat Cytat probowalem tak ale zwraca mi ze window.locaton nie jest obiektem ![]() no bo 'locaton' nie jest - ale location jest ![]() no prawda prawda ale ........ i tak nie przeladowuje strony prawidlowo bo [pozostawia nie istniejace dane ![]() co innego jak w tym miejscu mam linka to wtedy przeladowuje prawidlowo No, bo location nie służy do przeładowania strony (tak jak meta Refresh) tylko do przeładowania na podaną stronę jako parametr więc musisz podać jako parametr strone, na której właśnie jesteś ![]() a czyz to nie jest z parametrem ? Kod window.locaton.href="index.php?action=p_i_r"; a wlasnie to nie dziala prawidlowo |
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat Cytat Cytat Cytat probowalem tak ale zwraca mi ze window.locaton nie jest obiektem ![]() no bo 'locaton' nie jest - ale location jest ![]() no prawda prawda ale ........ i tak nie przeladowuje strony prawidlowo bo [pozostawia nie istniejace dane ![]() co innego jak w tym miejscu mam linka to wtedy przeladowuje prawidlowo No, bo location nie służy do przeładowania strony (tak jak meta Refresh) tylko do przeładowania na podaną stronę jako parametr więc musisz podać jako parametr strone, na której właśnie jesteś ![]() a czyz to nie jest z parametrem ? Kod window.locaton.href="index.php?action=p_i_r"; a wlasnie to nie dziala prawidlowo Jest parametrem (po prostu źle Cię zrozumiałem myślałem, że chodzi Ci o samo window.lacation.href(); (do refresh-a) ![]() Po za tym nie locaton tylko: Kod echo "window.location.href="index.php?action=p_i_r"";
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.08.2025 - 21:56 |