![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałem zrobić bazę danych dla mojego sklepu w której użytkownik mógłby się zarejestrować a póżniej zamówić towar na dowóz do domu. I tak mam tabele: UZYTKOWNIK: -id_uzytkownik -imie -nazwisko -ulica -nr_domu -nr_mieszkania -nr_tel ZAMOWIENIA -id_produkt -produkt -ilosc -data pole produkt w tabeli ZAMÓWIENIA musiałoby korzystać z tabeli PRODUKTY w celu wyboru asortymentu do zamówienia. Tabela PRODUKTY sklada się z : PRODUKTY -id_nazwa -nazwa -cena Proszę o pomoc w połączeniu tego razem ja sobie nie daje rady przerasta mnie to nieco ;/ Pozdrawiam Ten post edytował af2p 24.03.2006, 15:54:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
POkaż co tam zmajstrowałeś, to pomożemy. A w ogóle to podpowiem Ci, że trzeba tu złączenia zastosować.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(kszychu @ 2006-03-24 15:00:38) POkaż co tam zmajstrowałeś, to pomożemy. A w ogóle to podpowiem Ci, że trzeba tu złączenia zastosować. tak tak wiem ze zlaczenia ale sie gubie w relacjach i nic mi nie wychodzi juz od 3 dni. a nie bardzo wiem co mam pokazac bo stronki jako takiej nie mam jeszcze narazie mecze kod pozniej jakos to dobiorę. Mam te tabele i glowie sie jak je polaczyc. Nawet próbuję w DBDesigner cos meczyc i tak nie idzie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
POdpowiem ci uniwersalną składnię:
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
połączyłem chyba jakoś te tabele. Jednak mam problem kolejny, pisze tutaj coby nie zakładać nowego wątku. Chcę przeprowadzić rejestrację. Kod jest taki :
No i wyskakuje błąd : Ze względu na wystąpienie błędu systemowego rejestracja nie była możliwa. Przepraszamy za wszelkie niedogodności. Jak nie ma pola ULICA to wszystko działa, może ktoś rzucić na ten kod okiem i powiedzieć co jest źle? Dzięki z góry |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wygląda na to że błąd jest w zapytaniu mySQL
dodaj po zapytaniu:
i powiedz co wydrukuje na ekran -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Unknown column 'email' in 'field list' Ja nie widze tam błędu ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz błąd w bazie, nie ma tam pola email może masz coś w podobie typu: e-mail albo mail? jak jesteś pewnien że jest email to daj zrzut skruktury bazy danych
-------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
mam na bank
![]() ![]() Poddaje się ![]() |
|
|
![]()
|
|
dodajesz do customersów a pokazałeś zrzut tabeli users, chyba tu jest błąd:
ps. nie musisz dawać: wystarczy:
aby wysłać na aktualną strone formularz -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Wiedziałem że to błachostka musi być
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 14:42 |