![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc! Posiadam zewnetrzne ip i chcialbym zainstalowac serwer. Sciagnolem apache_2.0.55-win32-x86-no_ssl z oficjalnej strony projektu http i zainstalowalem zgodnie z instrukcjami, ktore znajduja sie na tym forum. No i coz... nie dziala ;/
"Nie można wyświetlić strony Strona, której szukasz, jest w tej chwili niedostępna. Witryna sieci Web może mieć problemy techniczne lub może być potrzebna zmiana ustawień przeglądarki." To wyskakuje po wpisaniu http://localhost/ w IE. Mam oryginalnego windowsa XP z sp2 i "firewallem" - wbudowany w system (wylaczylem go ale nic to nie dalo). Ktos moze spotkal sie z podobnym problemem? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy usługa Apache'a w ogóle działa? Czy coś nasłuchuje pod adresem 127.0.0.1, na porcie 80?
netstat -a -------------------- Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
/home/env: Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.1 | FreeBSD 8.0 | NetBeans 6.8 | symfony 1.4 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wpisaniu komendy nie znajduje na liscie nic co by sie lonczylo z 127.0.0.1. W uslugach pisze ze Apache jest wlonczony.
-- EDIT -- Poszedł format, wszystko działa... Ten post edytował nama 30.03.2006, 19:30:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2006 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja mam ten sam problem.. wszyskto wlaczone a localhost sie nie odzywa.. tak samo 127.0.0.1 :| - nie mozna wyswieltic strony a jeszczze pare godzint emu dzialala;/ ps - nic nie zrobilem, nic nie zmianielm;/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sformatuj dysk bedzie dobrze ROTFL ! Sorry, ale nie moge po prostu z takich rozwiazan problemow...
formatowanie dysku przeprowadzam tylko raz - po zakupie. Wogoel czasy formatowania dyskow z powodu jakichs padow systemu minely dla mnie jakies 10 lat temu.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. a czy ten apache jest wogole wlaczony ?
bo pod IE to sie taki komunikat owszem pokazuje, ale jak wczesniej nie wlaczysz serwera httpd. 2. czy nic nie nasluchuje na porcie 80 juz w momencie kiedy probojesz wlaczyc apache ? np. skype ? bo jezeli sie nie wlacza to poprostu moze nie miec jak sie wlaczyc. 3. co pokazuje ci nastepujaca komenda pod wierszem polecen: apachectl -t (na windowsie to jest chyba apachectl - chodzi mi o standardowy controller apache dostepny w katalogu bin) 3.1. - jezeli apachectl wyswietli komunikat bledu, to wyswietli rowniez i linijke na ktorej jest ten blad - komunikaty sa dosc proste wiec nie powinno byc problemow przy standardowych instalacjach (m.in. tych ktore ja opisywalem) 4. czy przypadkiem nie masz / miales zainstalowanej kazy ? jezeli tak to robi ona syf z $/WINDOWS/system32/etc/drivers/hosts - wprowadza swoje wpisy i nie jestem pewien czy poprostu tego pliku wogole nie nadpisuje - tak ze nie masz tam czegos takiego jak: localhost 127.0.0.1 - a powinienes. ktores z tych kwestii powinno pomoc w tej sprawie. pozdrawiam, Fo edit: sformułowania: nic nie zmieniałem nie istnieją. chyba że dysponujesz świeżą instalacją OS. Ten post edytował Fo 23.06.2006, 20:08:38 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ostanio tez mialem podobny problem, okazlo sie ze skype przyjmuje wiadomosci na porcie 80 i jakims innym, jak masz skype wlaczone to odznacz w opcjach zeby nie uzywal tego portu
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:08 |