![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki problem, otóż mam tabele o szerokośći 775 i wszytko wygląda pięknie, ładnie i w ogóle tylko do momentu dopuki nie pojawi się na stronie bardzo długie słowo. Np ktoś złośliwy chce mi rozjechać stornę to wpisuje ciągiem takie coś: wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww i strona ma szerokość jak z Krakowa do Warszawy. Jak moge temu zapobiegać? ![]() Z góry dzięki za cenne uwagi. Pozdrawiam Ten post edytował espeen 23.03.2006, 16:52:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest kilka sposobów: wordwrap(), substr(), etc.
Jako lekturę obowiązkową zadaję string functions z manuala i przenoszę na początkujący. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc,
ja skorzystałem z funkcji wordwrap(). Poniżej zamieszczam, krótki przykład z manuala:
Oczywiście jeżeli ktoś chce więcej przykładów to zapraszam Tutaj. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(espeen @ 2006-03-23 18:11:00) Poniżej zamieszczam, krótki przykład z manuala: Dzięki wielkie za przykład. Jestem jednak przekonany (i do tego z całego serca dążę!), że większość użytkowników wie o istnieniu manuala i zawartych w nim przykładach. Tak więc na przyszłość ogranicz proszę przepisywanie manuala na forum. Zwłaszcza pokazując tak banalny przykład na użycie tak banalnej funkcji. Pozdrawiam -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 23:46 |