Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Problem z dodaniem domeny
lolki
post 23.03.2006, 16:24:55
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Mam problem z dodaniem domeny i myślę że ten dział jest naodpowiedniejszy do tego tematu.
Oczywiście starałem i dalej sie staram otrzymać pomoc od administracji serwera ale nie ma odpowiedzi już od kilku dni a strona leży więc postanowiłem tutaj napisać :/

Więc jak dodaję domenę, wskazuje dla niej katalog i wyskakuje taki komunikat
Cytat
Dodana Domena Zarządzanie

Dodatki do dodanej domeny

Bind reloading on sv5 using rndc zone: [user.i365.pl] Bind reloading on sv1 using rndc zone: [user.i365.pl] Bind reloading on sv2 using rndc zone: [user.i365.pl] Bind reloading on sv3 using rndc zone: [user.i365.pl] The subdomain , domena.user.i365.pl has been added.

domena.pl is owned by another user.

Removed Entry from httpd.conf The subdomain , domena.user.i365.pl has been removed.

domena.pl could not be setup. The subdomain domena.user.i365.pl was not setup either.

Proszę o pomoc. pilne niestety, strona leży sad.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
escaflowne
post 24.03.2006, 16:35:53
Post #2

-----

Cpanel.

Komunikat błędu wskazuje na to, że jakiś inny użytkownik dodał już do swojego konta domenę, którą ty próbujesz teraz dodać. Biorąc jednak pod uwagę, z czym mamy tutaj do czynienia (Cpanel!), może też być tak, że ta domena była kiedyś przez kogoś (może nawet przez ciebie) dodana do konta, ale została ona później z tego konta usunięta, jednakże pozostały pewne "resztki" na serwerze, dzięki którym Cpanel uważa, że ta domena jest przez kogoś używana.

--------------------
Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
/home/env: Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.1 | FreeBSD 8.0 | NetBeans 6.8 | symfony 1.4
+Quote Post
lolki
post 26.03.2006, 17:21:48
Post #3

-----

Tak masz racje, była przezemnie kiedyś dodana ale mósiałem usunąć i teraz nie mogę tego zrobić ponownie. Proszę napisać co mogę zrobić w takim wypadku questionmark.gif?
+Quote Post
escaflowne
post 27.03.2006, 08:46:44
Post #4

-----

Ty nie możesz zrobić nic. Trzeba pogrzebać tam, gdzie tylko root (czyt. Administrator[/b]) może grzebać. Jeżeli dobrze pamiętam, trzeba poszukać w /etc/userdomains, /etc/localdomains, /var/cpanel/nazwa_usera. Generalnie, najlepiej jest przeszukać całe /etc i całe /var/cpanel. Niech Administrator poszuka na forum Cpanela, ten problem był już wielokrotnie poruszany i pojawiło się przynajmniej jedno dobre (czyt. działające) rozwiązanie.

--------------------
Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
/home/env: Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.1 | FreeBSD 8.0 | NetBeans 6.8 | symfony 1.4
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 24.06.2025 - 16:40