![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
problem ciezki do przedstawienia, niewiem czy to wogole mozliwe aby zrobic cos takiego, ale moze ![]() wiec... loguje sie na pewnej stronie na ktorej mam swoja poczte, kazda wiadomosc w skrzynce, jest pod jakims linkiem linki moge odpalic swobodnie w nowym oknie, w nowym panelu ale gdy chce przetrawic link przez skrypt php w taki sposob:
zwraca mi to Access denied! macie moze jakies pomysly jak pobrac w inny sposob strone? myslalem ze moze sprawdza ciasteczka, wiec dodalem identyczne ciasteczka z poziomu skryptu dodatkowo ale to nic nie pomoglo pomocy :[ -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się. Acces denied to acces denied, wszelkie próby obejścia zabiezpieczenia nazywają się włamania ;-)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wlamanie nie wlamanie
jezeli jestem zalogowany i moge odczytac wiadomosc to co za roznica czy odczytam ja oczami czy skryptem php? ![]() jakbym czytal cudze to inna sprawa chce tylko przetrawic wiadomosc przez kilka skryptow zanim ja odczytam, zeby byla bardziej czytelna czy to mozna nazwac wlamaniem? a daj pan spoqj ![]() to pomoze ktos czy znowu ktos mi napisze ze wlamanie? mi chodzi o pomoc, jakies pomysly, a nie stwierdzenie czy dobrze czy zle robie ;p -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przegladarka, ktorej ty uzywasz i ktorej 'uzywa' php to zupelnie rozne (inne instancje) przegladarki -- jestes zalogowany na jednej (masz tam ciacho) a php tego ciacha nie ma.
Mozesz to zrobic CURL-em lub socketam'i -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Mozesz to zrobic CURL-em lub socketam'i \hmmmm a ja niewiem o co chodzi ![]() czytam manuala z curl widze potezna funkcja, ale co do czego :/ pomocy ![]() Ten post edytował buffalo soldier 24.03.2006, 10:15:22 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Całe szczęście, że manual wie...
curl" title="Zobacz w manualu php" target="_manual sockets" title="Zobacz w manualu php" target="_manual Ten post edytował Fipaj 24.03.2006, 10:15:02 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok zainstalowalem curl
i zrobilem takie cos:
no i dalej mam Access denied! ![]() moze jeszcze jakis pomysl? ;> -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie musisz sie zalogować aby mieć dostęp do pliku?
Zaloguj się (za pomocą CURL'a oczywiście). |
|
|
![]()
|
|
niema mozliwosci zalogowania sie za pomoca curl`a
musze zalogowac sie z poziomu strony jestem zalogowany i w linq do wiadomosci znajduje sie po prostu SID no i jak odpale tego linka normalnie w nowym panelu/oknie to wszystko dziala, ale curl sobie nie radzi ![]() ------- problem mi sie wydaje jest w ciasteczkach zeby strona dzialala musi byc dostep do ciasteczek, myslalem ze curl to zalatwi Ten post edytował buffalo soldier 24.03.2006, 12:16:51 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zalogowanie się z poziomu strony to nic innego jak wysłanie formularza dopowiednią metodą na podany adres.
cULR doskonale to potrafi. Obsługa ciasteczek? To nic innego jak zapis pliku, do którego przeglądarka ma dostęp. cULR doskonale to potrafi. Chyba znów musisz wrócić do manuala ![]() |
|
|
![]()
|
|
zalogowac sie nieda
tzn ciezko by bylo, chcialbym to pominac przy logowaniu, na stronie juz jest wygenerowany SID bez ktorego zalogowac sie nie da, trzeba by go pobierac, duzo z tym zabawy a co do ciasteczek, to wlasnie widze ze jest mozliwosc.... ale jak, nic nie rozumiem z manuala dodalem takie cos do kodu:
ale to nic nie daje ;( jak zrobic zeby curl korzystal z ciasteczek ktore mam zapisane w przegladarce w jakim pliq? o co chodzi? hehe mam utworzyc plik z ciastkami? w jakim formacie :/ Ten post edytował buffalo soldier 24.03.2006, 13:27:04 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 07:04 |