![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 206 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() -------------------- To ja invx sie nazywam ... przepraszam i dziekuje ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2006 Skąd: kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
yyy a co to jest to : "(tak*100)/(tak+nie)"
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak nie to chyba sa kolumny, bo inaczej nie wyobrazam sobie hehehehe.
Jesli tak jest to sproboj np w podzapytanie lub posortowac po aliasie po select -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 206 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, tak nie to sa kolumny
![]() jak po aliasie ![]() -------------------- To ja invx sie nazywam ... przepraszam i dziekuje ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(right6 @ 2006-03-22 20:16:22) tak, tak nie to sa kolumny ![]() jak po aliasie ![]() alias, podzapytanie -> znajdziesz na necie, poczytaj troche. Co do tematu. Jakos nie widze jak zrobic to co chcesz osiagnac w jednym zapytaniu. Ja zrobilbym to na dwa sposoby: 1. albo wczytal te dane i potem sortowal je w php lub 2. stworzyl TEMPORARY TABLE, w ktorej umiescilbym odpowiednia kolumne z tym wyliczeniem z "tak" i "nie" i ORDERowal BY po tej utworzonej kolumnie Ale sam jestem poczatkujacy, moze ktos cos wiecej pomoze :-). |
|
|
![]()
|
|
to mam wczytac do php tysiac rekordow
![]() -------------------- To ja invx sie nazywam ... przepraszam i dziekuje ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(right6 @ 2006-03-22 21:05:29) to mam wczytac do php tysiac rekordow ![]() No najlepiej nie. Jak pisalem nie jestem zaawansowany w temacie. Moze ktos inny pomoze. A poza tym jakbys podal strukture tabeli, dokladniej sprecyzowal problem, napisal co konkretnie chcesz zrobic(moze da sie to osiagnac w inny sposob?) to moze latwiej byloby ci pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko mozna zrobic w jednym zapytaniu
Umiesc zrzut tabeli i przykladowe dane -------------------- |
|
|
![]()
|
|
interesuja nas dwa pola tak i nie.
w kazdym przechowuje ilosc klikniec na tak i na nie w dany rekord. i chce je (rekordy) posortowac rosnaca, obliczajac jaki procent wszystkich klikniec w dany rekord stanowi opcja tak -------------------- To ja invx sie nazywam ... przepraszam i dziekuje ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 3 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najprościej tak
![]()
Napisałeś że ma być rosnąca a w twoim przykładzie jest DESC, to jak ma w końcu być? Ten post edytował Aztech 22.03.2006, 23:10:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:36 |