![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pewien problem mam taką tabelkę która ma ponad 500 wierszy i aby nie była wyświetlana cała na jednej stronie to wolałbym zastosować stronicowanie aby np. wyświetlało się 10 wierszy z możliwością wyboru strony. Czy mógł by mi ktoś podać jakiś przykład jak to można zrobić tabela ta znajduje się w pliku .php Dzięki z góry |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie jest tabela wykonana w MySQL tylko w pliku .php np.:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podziel plik na kilka/naście i użyj include.
-------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
Też o tym myślałem, ale ta tabela jest cały czas aktualizowana i dlatego to odpada.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to moze czas pomyśleć o bazie danych lub chociaz plikach TXT z zawartością tej tabeli.
-------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
Baza danych też odpada, ale na plikach txt? A mógłbyś podać jakiś przykład jak to można zrobić?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie każdy na swoim serwerze ma dostęp do baz danych takich jak MySQL... txtDB
![]() -------------------- sinq.digart.pl //moja galeria v2
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Simple_xml - xpath(wyszukiwanie, sort)
Wtedy wyswietlanie to podobnie do mysql (tylko pobierasz odpowiednie wiersze w peteli for). Mozesz tez uzyc serialize do zapisu jej wtedy masz ladna tablice i bez problemu dzialasz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 22:49 |