![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 3 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy możliwym jest, aby pole pobrane z bazy (gdzie jest typu mediumint) stało by się podczas zapisywnia do zmiennej "jakimś magicznym sposobem" stringiem?
Pytam się, bo zgłupiałem, gdyż wywala mi błąd, że zmienna nie jest typu INT! a teraz kod z pliku głównego
z klasy LoginUser, która dziedziczy po User
readDataFromSqlByEmail() wywołuje w sobie między innymi taką funkcję
Konstruktor GroupUser
getUserID() wygląda tak
Mi już ręce opadają, nie mam zielonego pojęcia dlaczego się tak dzieje! Zmieniłem getUserId() w ten sposób, działać działą, ale nie zmienia to faktu, że i bez tego powinno mi zwrócić INT!
Ten post edytował Aztech 21.03.2006, 20:17:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Czy możliwym jest, aby pole pobrane z bazy (gdzie jest typu mediumint) stało by Z php5 ma to malo wspolnego. przenosze.się podczas zapisywnia do zmiennej "jakimś magicznym sposobem" stringiem? A czy jest mozliwe? tak. liczby pobrane z mysql zwracane są jako string ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 3 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli kontrola typu nie ma tutaj najmniejszego sensu?
Ten post edytował Aztech 21.03.2006, 20:40:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
czemu nie? :
is_numeric rzutowanie na int i wiele innych. do wyboru do koloru Ale skoro pole w bazie jest typu int, to raczej z bazy nie wyciagniesz z niego tesktu: "ala ma kota" ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
To jest oczywiste, że Ali nie da się wyciągnąć
![]() ![]() Dzięki za podpowiedź. Tak się zacukwałem w tym wszystkim, że cąłkowicie zapomniałem o is_numeric(). Zdrawim EOT |
|
|
![]()
|
|
Cytat walidacja typu zmiennej jest potrzebna przede wszystkim do tworzenia wpisów do bazy I teraz gadasz do rzeczy ![]() ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:23 |