![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2006 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
postanowilem zabezpieczyc sobie stronki tak aby bez zalogowania nie udalo sie ich odpalic. skrypcik działa ale jak mam zamiar zrobic wiecej podstronek to wklejanie na kzdej z nich owego skryptu spowodowalo by ze po jakims czasie cala strona zajmowala 2-3x wiecej bo same zabespieczenie zajmuje 1/3 ![]() Wiec postanowilem zrobic plik session.php ktory odpowiada za te bezpieczenstwo. i mam cos takiego: session.php
strona.php
i oczywiscie niby to dziala tylko ze kod nie widzi polecenia else ![]() jak jest to wszystko w 1 pliku jest ok ale jak podziele tak jak wyzej to po zakonczeniu session (cookie umiera) wyswietla sie text za if-a o komunikacie ze trzeba sie zalogowac ale dodatkowo pod spodem wyswietla wszystko za else tak jagby nie widzial skrypt ze tu jest jeszcze else i nie mozna tego ponizej wyswietlac :/ czy jest jakas rada na takie cos ? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 3 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po cholere Ci te klamry?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2006 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
te klamry w pliku strona.php
aby to wygladalo w rezultacie tak if(..) { wyswietla session.php } else { wyswietla strona.php } bez tych klamerek to samo jest wiec o co ci chodzi ? ************** edit: ******* na chwile obecna zrobilem cos takiego ze w session.php na koncu dopisalem else { $check='1'; } a do strona.php if($check=='1') { ..... i narazie działa ![]() Pozdrawiam Ten post edytował Remx 21.03.2006, 14:12:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@DexTo nic nie da ponieważ on musi załączyć plik 'session.php' przed klamrami (session.php to ten pierwszy plik).
Osobiście uważam że takie rozwiązanie jest co najmniej dziwne ... -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sory nie patrzylem na ten kod dokladnie, poprostu rzucilo mi sie to w oczy, a pisalo ze cos nie tak z else wiec napisalem to co napisalem.
@Remx nie wiem co masz w session.php ale nie lepiej by bylo zrobic
Ten post edytował Dex1987 21.03.2006, 20:10:08 |
|
|
![]()
|
|
ja mam tak
if (...){ ................... ZALOGUJ SIE ................... } else{ i tu kod własciwy ![]() ale odzielilem kod sprawdzajacy logowanie bo on zajmuje okolo 30 linijek ![]() } i dziala tak jak napisalem wyzej ![]() i jest ok ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:06 |