![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
mam baze na ktorej cwicze, tabela nazywa sie 'globals' mam w niej pole o nazwie 'id' zdefiniowane jako MEDIUMINT i teraz nie moge dojsc jakie powinno byc zapytanie by w php odebrac wartosc liczbowa z tego pola tabeli, zwiekszyc ja o jeden i z powrotem wprowadzic wynik (juz powiekszony) do tabeli -------------------- MacOS X 10.5 Leopard @ MacPro G5 Xeon 2xQuadCore 3GHz... "tutaj nie brak odpowiedzi"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat byc zapytanie by w php zapytania są w Mysql, a nie w php ![]() To co chcesz zrobic robi się inaczej. A mianowicie robi się update tabeli, a konkretnie pola:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(nospor @ 2006-03-19 23:30:58) Rewelacja! To tak tez mozna?! Super zwiekszylem wartosc w tabeli, ale dalej potrzebuje miec jej wynik juz w kodzie php w jakiejs zmiennej. Moge to jakos wyjac? Wydaje mi sie ze dostaje ciagle pusty ciag. Dzieki za szybka pomoc ;-) -------------------- MacOS X 10.5 Leopard @ MacPro G5 Xeon 2xQuadCore 3GHz... "tutaj nie brak odpowiedzi"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Wydaje mi sie ze dostaje ciagle pusty ciag. A jak ty to robisz? Pokaz kod
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Rzecz w tym ze na razie nie wiem jeszcze jak. Przeszukuje dokumentacje i nie moge nic znalesc, a to czego uzylem to chyba zwraca ilosc znajdujacych sie wierszy wg zapytania wiec bez sensu. Nie wiem wlasnie jak "łyknąć" ta wartosc z bazy do zmiennej w php :-(
-------------------- MacOS X 10.5 Leopard @ MacPro G5 Xeon 2xQuadCore 3GHz... "tutaj nie brak odpowiedzi"
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Nie wiem wlasnie jak "łyknąć" ta wartosc z bazy do zmiennej w php :-( Tu masz cos o lykaniu:http://pl.php.net/manual/pl/function.mysql-query.php a szczegolnie to (przyklad tez obbadaj): http://pl.php.net/manual/pl/function.mysql-fetch-array.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 10:38 |