![]() |
![]() |
-Fertyn- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam, mam problem z przenoszenie sie do innych stron za pomocą header'a. Czytałem inne posty na ten temat i nie mage znalexc tam rozązania. Mam taki kawałek kodu:
i on poinien wyświetlić odowiednią cześć tego pliku
Zmienna stra odpoiada za komunikaty, gdy użyje ob_start(); to wyświetla mi sie biała strona co chyba oznacza ze zmnienna ster nie istnieje. ale znów bez ob_start(); wyświatla mi sie błąd
Co ja mam z tym zrobić, męcze sie już tak ze 2 dni ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież gdy użyjesz tego header() to wszystkie zmienne lokalne poza danymi _GET zostają utracone...
-------------------- |
|
|
-Fertyn- |
![]()
|
Goście ![]() |
No tak i własnie o to chodzi jak sobie z tym poradzić
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
-Fertyn- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie bardzo rozumiem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli tego nie rozumiesz - nie znasz podstaw php... Radziłbym się jeszcze poduczyć.
Chcesz odczytać wartość zmiennej $ster w innym pliku - przekazujesz go w URL-u. Na przykład jeśli chcesz, aby w pliku test.php istniała zmienna $czyTest - możesz przekazać ją w adresie URL: test.php?czyTest=tak. I teraz w pliku test.php zmienna $czyTest ma wartość tak. Ale ponieważ nie lubimy register_globals, do zmiennej $czyTest w pliku test.php powinniśmy odwoływać się przez tablicę $_GET. A więc $_GET['czyTest'] ma wartość 'tak'. Rozumiesz? -------------------- |
|
|
-Fertyn- |
![]()
|
Goście ![]() |
Rozumiem, może i nie znam podstaw php ale znam C++ i pisanie skryptów jakoś mi idzie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 95 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: N54,35° E18,63° (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:17 |