![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę napisać w php aplikację internetową, która pobierze od użytkownika jakieś dane a następnie, używając odpowiedniego algorytmu optymalizacyjnego coś obliczy i zwróci wynik.
Algorytmem tym będzie metoda węgierska (czyli optymalizacja zadań przydziału). Algorytm nie jest skomplikowany (jego opis jest tutaj , punkt 1.4). Moje pytanie jest następujące. Czy jest sens napisania i używania takiego algorytmu w php . A dokladniej, czy czas wykonywania się skryptu nie będzie za długi gdy rozmiar optymalizowanej tablicy wyniesie np. 100x100 ? Alternatywnym rozwiązaniem wydaje się pobranie od użytkownika danych a następnie uruchomienie z poziomu php aplikacji napisanej w c/c++, (umiejcowionej na tym samym serwerze), służącej jedynie do obliczenia optymalnego wyniku. A więc moje drugie pytanie dotyczy tego w jaki sposób można z poziomu php uruchomić zewnętrzną aplikację .exe ? Będę wdzięczny za każdą poradę , lub podanie odpowiednich linków. Jeżeli coś napisałem niejasno proszę o zwrócenie uwagi a na pewno temat rozwinę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:48 |