![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, mam takie pytanie wiem jak wyświetlic wszystkie nazwy plikow z danego katalogu, ale jak zczytać każdy plik o takim samym roszrzeniu i wewnętrznej konstrukcji do tablicy i i potem zawartosc ich wszystkich wyswietlić ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do sprawdzenia rozszerzenia możesz użyć np. if + pathinfo" title="Zobacz w manualu php" target="_manual/substr" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. Dodawanie do tablicy za pomocą np. zwykłego []. Co rozumiesz przez "taka sama wewnętrzna konstrukcja"? Wyświetlanie np. przez readfile" title="Zobacz w manualu php" target="_manual.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze troche zle sie wyrazilem, mam katalog z plikami typu txt, kazdy plik sklada sie z 7 lini... ja wyswietlam zawartosc
wiem ze ten moj zapis jest nie poprawny ale coss takiego miej wiecej probuje osiagnac... ___ Poprawilem BBCode. Do umieszczania kodu php proszę uzywać znaczników [php] ActivePlayer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
to nie ten bład nie wpisalem " $ " tylko w moim poscie przez przypadek...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ActivePlayer'owi nie chodzi o brak $ (bo i tak ten sam błąd dalej powtórzył), a o to, że zamiast przypisać do zmiennej dane z tablicy robisz na odwrót...
|
|
|
![]()
|
|
sorki to ja z roztrzepania zle napisalem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) w kazdym razie skrypt mi nie dziala jeszcze raz wkleje kod calego skryptu
Kod <?php $dir=opendir("baza"); while($plik=readdir($dir)) { if($plik!="." && $plik!="..") { $tablica = file ($plik); $autor = $tablica[0]; $temat = $tablica[1]; $data = $tablica[2]; print ("$autor<br />$temat<br />$data<hr />"); } } closedir($dir); ?> no i potem wywala mi taki bład: Warning: file(17-03-06 _ Łukasz.txt): failed to open stream: No such file or directory in c:\usr\krasnal\www\test\wyswietla\index.php on line 7 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
zaluje ze sam na to nie wpadlem:) dzieki bardzo
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 14:17 |