![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam.
Może od razu przejdę do rzeczy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) . Chcę, aby użytkownik mógł przy tworzeniu artykułu stworzyć podział na strony. To zadanie jest akurat łatwe, wstawiamy w treść odpowiedni ciąg znaków, po czym rozdzielamy tekst w tym miejscu. Problem polega na tym, że ja chciałbym umożliwić mu stworzenie spisu treści artykułu. Coś takiego jak np. na Wortalu php.pl Przykład: Link Kod Spis treści Serwer IIS + php Ewentualne kolejne zakładki Wymyśliłem sobie, że można zrobić to tak: Kod [page=Tytuł naszej kolejnej części] Później skrypt by stworzył sobie Tablicę z nazwami części dla kolejnych podstron. Jednakże mam problem w tym algorytmie, mianowicie, jak rozdzielić treść znacznikami [page=(.*)], stworzyć z tego tablicę typu:
Ech może istnieje inny algorytm? Co ważne, nie chce ograniczać użytkownika, tzn. może stworzyć tyle stron, ile tylko zechce. Pozdrawiam Ten post edytował Spirit86 18.03.2006, 19:49:12 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 22.12.2025 - 15:14 |