![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc all...... można was prosić o skrypcik/komende która otwiera podaną strone.....?
thx |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w czym problem ? Wpisujesz normalnie tak jak inne znaczniki HTML w php. Mozesz sprecyzowac ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2003 Skąd: Mazury Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:83f59d1955]<?php
include("$podanaStrona"); ?>[/php:1:83f59d1955] ![]() -------------------- <<< EB >>>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrob sobie podglad naglowkow wsysylanych przez przegladarke, przestudiuj je i potem fsockopen
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorki że tak nieprecyzyjnie opisałem probem ... chodzi mi o to by po prawidłowym zalogowaniu się przenosiło mnie do strony index2.php ....
ps. juz chyba lepiej ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:fd640b3321]<?php
header('Location: index2.php'); ?>[/php:1:fd640b3321] |
|
|
![]()
|
|
z tym heder() już próbowałem wcześniej przed zadaniem pytania na forum i mi wyskakiwał błąd:
[list] |
|
|
![]()
|
|
to skorzystaj sobie z output buffering albo wstaw to na sam poczatek. i sprawdz czy nie masz czegos takiego[php:1:7ff1e81b03][spacja]<?php
header('bleble'); ?>[/php:1:7ff1e81b03] |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wszystkim za pomoc......
p.s. użyłem tego sposobu co napisał Omega chociarz Jabol też miał dobre pomysły ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[quote][list]
Mam podobny problem ... Czy "headerka" można wywołać tylko raz ![]() w sumie dziwna sprawa ... Potrzebuję w tej samej ramce kolejno wywołać dwie strony, najpierw z formularzem do wypełnienia, a później potwierdzenie z przywołanymi danymi wpisanymi przez delikwenta (coby mógł zobaczyć wklepane przez siebie dane) i z informacją , że dziękujemy mu za wypełnienie itp ... Includoawanie powoduje, że pojawiają się w ramce obydwa obrazki naraz. Czy mogę zamknąć jakoś formularz, by potem otworzyć potwierdzenie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2003 Skąd: Gdynia, Poland Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Mam podobny problem ... Czy "headerka" można wywołać tylko raz Niestety można otworzyć tylko raz, jak nie da się uruchomić poprzez
![]() [php:1:396962be3a]<?php header('Location: index2.php'); ?>[/php:1:396962be3a] to proponuję wrzucić taką linijkę: Kod <script>
window.location.replace("index2.php") </script> Można to przerzucić do php: [php:1:396962be3a]<?php echo "<script>n"."window.location.replace("index2.php")n"."</script>"; ?>[/php:1:396962be3a] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[xml:1:f9d08dd9d3]<meta http-equiv="Refresh" content="0; URL= index2.php">[/xml:1:f9d08dd9d3]
i dziala niezależnie od miejsca umieszczenia. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Mam podobny problem ... Czy "headerka" można wywołać tylko raz
![]() w sumie dziwna sprawa ... Nagłówków możesz sobie wsadzić ile chcesz, nawet tych samych i nawet jeśli jest to nagłówek Location. Tyle, że w przypadku tego ostatniego ma to mały sens bo przeglądarka i tak wybierze jeden, bo niby jak inaczej miałaby to zrobić. Cytat Potrzebuję w tej samej ramce kolejno wywołać dwie strony, najpierw z formularzem do wypełnienia, a później potwierdzenie z przywołanymi danymi wpisanymi przez delikwenta (coby mógł zobaczyć wklepane przez siebie dane) i z informacją , że dziękujemy mu za wypełnienie itp ... Includoawanie powoduje, że pojawiają się w ramce obydwa obrazki naraz. Czy mogę zamknąć jakoś formularz, by potem otworzyć potwierdzenie
![]() A po co tak kombinować. Jeden request od przeglądarki, klient dostaje forumlarz, wypełnia go i wysyła (drugi request), skrypt obrabia dane i zwraca jakąś stronę (np. potwierdzenie danych i podziękowanie). Nie wiem o co Ci chodzi z tym includowaniem i zamykaniem formularza. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Cytat [xml:1:a55406ce40]<meta http-equiv="Refresh" content="0; URL= index2.php">[/xml:1:a55406ce40]
A konkretnie wszedzie gdzie jest sekcja head.. pozadek w HTMLu tez jest dobrym nawykiem :)
i dziala niezależnie od miejsca umieszczenia. a sprawe funkcji header wyjasnil adwol. szlus ;) Pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 22:50 |